Bezoek WordCamp Europe gratis en vanuit huis!

Bezoek WordCamp Europe gratis en vanuit huis!

Geschreven op 28-05-2020 door Ruben Hiemstra
Categorieën: WordPress Hosting, Samenwerkingen, XXL Hosting

Bezoek WordCamp Europe gratis en vanuit huis!

WordCamps zijn bijeenkomsten waar 1 ding centraal staat: WordPress. WordCamps worden regelmatig in steden over de hele wereld georganiseerd, en het is de plek waar WordPress gebruikers, programmeurs en andere geinteresseerden kennis en ideeen met elkaar delen. Eens per jaar wordt er een grotere versie van WordCamp in Europa gehouden: WordCamp Europe. Dit jaar zou deze in Porto, Portugal plaatsvinden van 4 t/m 6 juni - maar door de coronacrisis is er besloten om WordCamp Europa dit keer online te organiseren en gratis toegankelijk te maken.

Tijdens deze virtuele WordCamp Europe worden op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni een flink aantal leuke en interessante presentaties online gegeven, die ook jij dus zonder kosten en zonder te reizen kunt bijwonen. Het volledige programma kun je op deze pagina vinden. Het zijn in totaal maar liefst 33 sessies, dus om het je wat makkelijker te maken heb ik mijn collega's gevraagd voor tips welke presentaties zij aanraden om bij te wonen:

 • Douwe's tip:
  Secure your site by becoming a hacker
  vrijdag 5 juni om 18:15 uur
  In deze presentatie ga je door de ogen van een hacker een WordPress website aanvallen op verschillende manieren, om zo te leren hoe je de beveiliging van je eigen site kunt verbeteren.
 • Edwin's tips:
  WordPress performance trends 2020
  vrijdag 5 juni om 17:30 uur
  In deze sessie worden de verschillende onderdelen van WordPress behandeld die invloed hebben op de laadtijd van de website, en worden de modernste technieken behandeld die je kunt inzetten om de laadtijd te verbeteren. Denk hierbij aan caching, PHP verbeteringen, nieuwe afbeeldingsformaten, scripts en meer.

  Everything is broken: an introduction to testing, logging, monitoring and metrics
  vrijdag 5 juni om 16:45 uur
  Hoe goed je een WordPress site ook bouwt, er zal altijd iets mis blijven gaan. In deze presentatie worden een aantal logging- en monitoring-tools behandeld om pro-actief issues in je WordPress site te detecteren.
 • Ruben's tips:
  A/B testing - the art of building better websites with science!
  vrijdag 5 juni om 18:15 uur
  Je kunt als webdesigner natuurlijk op je natuurlijk instinct afgaan wat betreft het bouwen van goede website, maar beter is om A/B testing in te zetten om te meten wat goed is. Deze sessie laat zien hoe je dit aanpakt.

  Show your business who is boss!
  Zaterdag 6 juni om 14:45 uur
  Als ondernemer heb je waarschijnlijk grote dromen en plannen, maar de dagelijkse realiteit blokkeert vaak dat we deze waar kunnen maken. Deze sessie laat zien hoe je goede gewoontes opzet waarmee je meer focus voor je business krijgt, en wat je echt wilt bereiken met je onderneming.

Als je interesse hebt om WordCamp Europe bij te wonen, dan kun je een gratis ticket bestellen via: https://2020.europe.wordcamp.org/tickets/