Impressie van ons bezoek aan CloudFest in Duitsland

Impressie van ons bezoek aan CloudFest in Duitsland

Geschreven op 31-03-2022 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Impressie van ons bezoek aan CloudFest in Duitsland

Afgelopen week waren we met bijna het hele team in Duitsland om een bezoek te brengen aan CloudFest, 's werelds grootste conferentie voor de cloud- en hostingindustrie. Het vond plaats in Europapark, een pretpark in Zuid-Duitsland net over bij Straatsburg. In deze blogpost geven we je een impressie van ons bezoek.

De reis naar Zuid-Duitsland

Na 3 jaar geen CloudFest vanwege Corona, was het op maandag 21 maart weer zo ver om naar het zuiden van Duitsland af te reizen voor een nieuwe editie van deze conferentie. We stonden vroeg op om bijna acht uren lang met de trein naar Offenburg te reizen. In Offenburg was het nog een klein half uur in de bus naar Europapark in Rust. Na het inchecken in ons apartement, het ophalen van badges, en wat gegeten te hebben - kon CloudFest 2022 beginnen!

Pizza eten met team voordat CloudFest van start gaat
Ingang van CloudFest voor het ophalen van onze badges

Beurs om partners en leveranciers te ontmoeten

Een van de onderdelen van CloudFest is een beurs, waar tientallen partijen een stand hebben. Dit is de ideale plek om bij te praten met onze bestaande leveranciers om nieuwe ontwikkelingen te bespreken, maar ook om mogelijke nieuwe leveranciers te ontmoeten. Zo hebben we gesproken met mensen van cPanel, Cloud Linux, JetBackup, Marketgoo en vele andere bedrijven.

De beurs van CloudFest in opbouw

Interessante talks en presentaties

Een ander onderdeel van CloudFest zijn de vele talks en presentaties die worden gehouden, om zo op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen en trends. Dit jaar waren de talks verdeeld over drie categorieen: duurzaamheid, edge computing en kunstmatige intelligentie (AI). Daarnaast was met name WordPress een populair onderwerp. Ook was er een presentatie over hoe je vanuit het International Space Station (ISS) verbinding kunt maken met cloud- en hostingdiensten; dat was erg interessant!

Veel interessante talks en presentaties tijdens CloudFest

Social events, feestjes en achtbanen

Na hard (net)werken, is er ook tijd voor ontspanning tijdens CloudFest. Elke avond werd er een ander event georganiseerd:

  • Op maandag begint CloudFest traditiegetrouw met de "Dutch Night", waar de Nederlandse deelnemers aan CloudFest met elkaar kunnen netwerken.
  • Op dinsdag was het tijd voor het "CloudHouse" event waarbij Daft Punk (of look-a-likes?) een optreden gaf.
  • Een AC/DC coverband gaf op woensdag een optreden tijdens het "CloudRock" event.
  • CloudFest werd donderdagavond afgesloten met een "Bierfest" inclusief een Duitse volksmuziek-band, Duits eten en natuurlijk Duits bier.

Sinds CloudFest in een pretpark wordt georganiseerd, kun je ook de achtbanen proberen - wat we natuurlijk als team ook gedaan hebben!

Dutch Night op maandagavond
De plek waar de CloudHouse en CloudRock events plaatsvinden
De Silver Star achtbaan met het team proberen

Porsche Taycan snelheidstest

Om van A naar B te komen tijdens CloudFest, kun je gebruik maken van onder andere Porsche Taycan-taxi's. Tijdens een van de ritten liet de chauffeur zien hoe snel zo'n auto eigenlijk wel niet kan gaan...

Het was een drukke en succesvolle week! Het was leuk om niet alleen een week met het team door te brengen, maar ook om na drie jaar weer eens face-to-face met leveranciers en concullega's bij te kunnen praten. Tot volgend jaar!