CloudFest was weer leuk & leerzaam, een korte impressie

CloudFest was weer leuk & leerzaam, een korte impressie

Geschreven op 05-04-2019 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

CloudFest was weer leuk & leerzaam, een korte impressie

Afgelopen week werkten we niet op kantoor in Leeuwarden, maar vanaf de CloudFest conferentie in het zuiden van Duitsland. CloudFest is de grootste en belangrijkste conferentie in de hosting- en cloudmarkt, en wordt elk jaar gehouden in Europapark in Rust. In dit pretpark sloten meer dan 8.000 bezoekers zich een week lang op om kennissessies te bezoeken over nieuwe ontwikkelingen in de hostingwereld, bij te praten met leveranciers en concollega's, en in de avond te genieten van de georganizeerde concerten en events. Het was weer een leuke en leerzame week. In deze blogpost geef ik je een korte impressie.

De reis
Dit jaar reisden we niet met de auto, maar met de trein. De hogesnelheidstrein bracht ons in zo'n vijf uurtjes van Nederland naar Offenburg, waar een shuttlebus van CloudFest ons naar Europapark bracht. Hieronder zie je ons tijdens de overstap in Frankfurt.

Bijpraten met leveranciers
Doordat veel van onze wereldwijde leveranciers aanwezig zijn op CloudFest, is het de uitgelezen kans om ze allemaal in een week tijd te ontmoeten en bij te praten over nieuwe ontwikkelingen en issues waar we tegen aan lopen. Zo hebben we onder andere gesproken met cPanel, Cloud Linux, Weebly, ePages, SpamExperts, InterNetX, RankingCoach, Mailchannels en ComputeStacks. Deze gesprekken hebben weer een groot aantal verbeteringen en plannen opgeleverd, die we de komende maanden gaan oppakken!

Klanten helpen gaat door
Ook tijdens een week op CloudFest blijven we uiteraard onze klanten helpen en te woord staan via telefoon, chat en email. Elk dagdeel waren minimaal twee collega's ingepland op de supportdienst. Ook al was het soms even zoeken naar een vrij stopcontact en werkte wifi op een gegeven moment niet mee, hebben we ook op afstand onze klanten prima kunnen helpen!

Work hard, play hard
Elke avond tijdens CloudFest werden er diverse events en concerten georganiseerd, waar gegeten, gedronken en genetwerkt kon worden. #workhardplayhard was niet voor niets de hashtag van de conferentie. Traditiegetrouw begint de conferentie op maandagavond met een Dutch Night, waar de Nederlandse hostingwereld met elkaar kan bijpraten en een drankje kan doen. Op dinsdag- en woensdagavond waren er optredens van diverse bands en artiesten: van DJ's tot de Lords of Uptime rockband, en van een gospelkoor tot hiphoplegende Run-DMC. Verder bezochten een aantal collega's een "Dutch Dinner" van concollega Open Provider. De conferentie werd afgesloten met Havana Night, een avond vol Cubaanse muziek, rum-cocktails en salsa-dansen.

Escape Room op wielen en VR gaming
XXL'ers houden wel van een spelletje, en ook daar was op CloudFest ook gelegenheid voor. Onze SSL leverancier Xolphin had een heuse Truck Escape. Madelon en Ruben waren zo goed, dat ze zelfs een prijs mee naar huis namen! Onze stagiair Kevin ontdekte zijn nieuwe passie: VR gaming.