Conciërgeservice: flexibele hulp voor je VPS

Conciërgeservice: flexibele hulp voor je VPS

Geschreven op 29-12-2021 door Douwe Zijlstra
Categorieën: Cloud

Conciërgeservice: flexibele hulp voor je VPS

Als je bij ons een VPS afneemt, zijn deze servers "unmanaged". Dat betekent dat we alleen ondersteuning bieden op de infrastructuur, en dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van het besturingssysteem en software die je op je server installeert. Toch beginnen onze vingers te jeuken als je een vraag stelt over iets op het OS- of softwareniveau; de technische kennis is wel aanwezig, en we helpen ook graag. Voor die vragen hebben we een nieuwe oplossing: de conciërgeservice.

Wat is de conciërgeservice voor VPS?

Als je een eigen server bij ons hebt en ergens niet uitkomt, dan helpen we je graag verder met een stukje hulp en advies om je op weg te helpen. Er is echter een grens: als we zouden moeten inloggen op de server, dan houdt de "gratis" support op. De nieuwe conciërgeservice voor VPS is bedoeld voor hulp waarbij we wel moeten inloggen op je server. We hebben een soort "menukaart" gemaakt met veel voorkomende VPS problemen en taken, die we voor een vast bedrag voor je kunnen oplossen en uitvoeren.

Het verschil tussen managed VPS en conciërgeservice

Andere VPS providers bieden vaak een "managed" VPS aan, waarbij je een maandelijkse toeslag betaalt boven op het maandelijkse bedrag voor de VPS zelf. De provider belooft dan de server voor je te onderhouden en eventuele problemen op te lossen. Deze "managed" toeslag is dan vaak tientallen tot honderden euro's per maand.

Het nadeel van een "managed VPS" is dat er niet elke maand updates en problemen zijn, terwijl je er wel er wel elke maand voor betaalt. Dat vinden we niet zo eerlijk, en daarom hebben we gekozen het anders aan te bieden.  Met de conciërgeservice bieden we hulp voor je VPS aan voor een eenmalige bedrag. Jij bepaalt wanneer je voor je VPS onze hulp nodig hebt, en alleen dan betaal je er ook voor. Zo sta je er niet alleen voor, en betaal je niet te veel.

Waar kun je de conciërgeservice voor aanvragen?

Je kunt de conciërgeservice aanvragen voor een aantal taken, die we vooraf uitgewerkt hebben. Je moet daarbij denken aan:

  • Vergroten van een disk of partitie
  • Controleren of je cPanel VPS goed beveiligd is
  • Installeren van Let's Encrypt voor automatische SSL certificaten
  • Installeren en configureren van JetBackup of LiteSpeed op je cPanel VPS

Staat hetgene wat je zoekt er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we altijd kijken of we het voor je uit kunnen voeren en eventueel toevoegen aan ons aanbod.

Je kunt meer informatie over de conciërgeservice vinden en eventueel aanvragen op onze Cloud Provider website: https://www.cloudprovider.nl/conciergeservice