Hoe ziet een werkweek bij XXL Hosting er uit?

Hoe ziet een werkweek bij XXL Hosting er uit?

Geschreven op 30-07-2019 door Douwe Zijlstra
Categorieën: XXL Hosting

Hoe ziet een werkweek bij XXL Hosting er uit?

Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat wij bij XXL nou de hele week uitvoeren. In deze blog vertel ik je wat ons op kantoor bezig houdt!

Wat doen jullie bij XXL in een gemiddelde werkweek?
Centraal staat bij ons altijd de klantenservice. Op de planning staan altijd 2 mensen die zich dat dagdeel bezig houden met de support. We hebben dan een eerste lijn, en een tweede lijn. De eerste lijn behandeld alle binnenkomende telefoontjes, chats en email. Er kunnen dan natuurlijk momenten zijn dat het even druk wordt. In dat geval helpt de tweede lijn om iedereen op tijd van een goed antwoord voorzien.

Naast de klantenservice heeft iedereen taken en projecten. Dit kunnen dingen zijn zoals het opruimen van de administratie of het updaten van de servers. Daarnaast zijn er ook grotere projecten, zo heeft Edwin zich begin dit jaar bezig gehouden met het opzetten en implementeren van een nieuwe back-up dienst, en zijn er meerdere mensen op de achtergrond bezig met een gigantisch project die XXL klaar maakt voor de toekomst!

Hoe ziet jouw dag er uit?
's Ochtends druppelen rond kwart voor 9 de eerste collega's binnen, om rustig op te kunnen starten zodat we om 9 uur direct bereikbaar zijn. Midden in ons kantoor hangt de planning. Hier staat met post-its vermeld wie de klantenservice op moet pakken, en wat de rest aan taken en/of projecten heeft. Om half 1 hebben we een halfuurtje pauze, waarin we een dagelijks loopje naar de HEMA in Leeuwarden hebben. Na de pauze neemt iemand anders vaak de support op zich. Als het half 5 is ronden we de dag af, en wordt de afwas weggebracht.

De planning

Naast hard werken, is het uiteraard ook wel eens tijd voor ontspanning. Zo hebben we laatst een teamuitje gehad naar Battlehouse Heerenveen, waar we in 2 rondes van 12 minuten elkaar hebben afgeschoten met lasers. Uiteindelijk bleek Jesse de beste lasergamer van het team te zijn :D.

Een snelle actiefoto met van links naar rechts Jesse, Sander en Douwe

Vorige week hadden we te maken met tropische hitte. Een paar collega's kozen ervoor om de airco op kantoor te verruilen voor het terras van het naastgelegen café. Onder het genot van een drankje werd er in het Leeuwarder zonnetje natuurlijk gewoon doorgewerkt.

Jesse hard aan het werk op het terras