Geef een opgeheven domein een 2e kans

Geef een opgeheven domein een 2e kans

Geschreven op 30-01-2017 door Sander Cruiming
Categorieën: Domeinnaam

Geef een opgeheven domein een 2e kans

Het kan een aardige uitdaging zijn om een mooie domeinnaam te vinden en registreren. Dit is zeker lastig als je domeinnaam zoekt met een generiek woord. Een oplossing kan zijn om naar een van de nieuwe  domeinextensies te kijken, zoals .site, .online, .frl en .amsterdam.  Als je toch liever een .nl domein wilt, introduceert XXL vandaag een handige tool die je kan helpen bij je zoektocht: de retro-domeinchecker.

3,5 miljoen opgeheven .nl domeinnamen
In de bijna 30 jaar dat .nl bestaat zijn er miljoenen domeinnamen  geregistreerd, maar er zijn ook veel domeinnamen opgeheven en weer  beschikbaar gekomen. Dat laatste aantal is in de loop der jaren  opgelopen tot inmiddels zo’n 3,5 miljoen. En hier zitten echte pareltjes  tussen! Maar je moet er wel even opkomen.

.nl retro domeinchecker
De .nl retro-domeinchecker is een tool waarmee op basis van een zoekterm wordt gezocht in de lijst  van alle .nl domeinnamen die ooit geregistreerd waren en inmiddels weer  opgeheven zijn. Het zoeken werkt het beste met een generiek woord als  zoekterm. Deze tool fungeert zo als inspiratiebron voor interessante .nl  domeinnamen die beschikbaar zijn voor registratie!

Zo leverde het zoeken naar “fiets” bijvoorbeeld de domeinnamen  “boekeenfiets.nl” en “mooistefiets.nl” op. En toen ik zocht op “taart”,  vond ik onder andere de domeinnamen “specialetaart.nl” en  “taartvoorjefeest.nl”.

Probeer het zelf
Klik hier en check welke retro-domeinnamen voor jouw zoekterm beschikbaar zijn.