Google Analytics dashboard voor WordPress

Google Analytics dashboard voor WordPress

Geschreven op 25-06-2020 door Edwin Tjallings
Categorieën: WordPress Hosting, Online Marketing

Google Analytics dashboard voor WordPress

Ons doel is om elke maand een blogpost over een WordPress onderwerp te gaan schrijven, zodat je meer kunt halen uit je WordPress site die je wellicht bij ons gehost hebt. In deze post ga ik in over twee Google Analytics plugins: GADWP en zijn vervanger GAinWP.

Veel WordPress websites maken gebruik van een Google Analytics dashboard. Hiermee kun je makkelijk en snel de bezoekersstatistieken in het WordPress admin-gedeelte bekijken. Ken je de plugin nog niet? Lees dan verder om te zien wat de plugin voor je kan doen.

Helaas is recentelijk de meest gebruikte plugin met de naam Google Analytics Dashboard (GADWP) voor WordPress overgenomen door het bedrijf Exactmetrics. Deze overname heeft naar mijn mening absoluut geen verbetering gebracht, en voor bepaalde functionaliteit moet nu worden betaald.

Er is gelukkig een oplossing om het vertrouwde Google Analytics Dashboard terug te krijgen zonder dat de veiligheid van je site in gevaar komt. De plugin die je daarvoor nodig hebt is: GAinWP Google Analytics. De plugin kun je hier vinden: https://nl.wordpress.org/plugins/ga-in/

Ik gebruik deze plugin al een tijdje op mijn eigen site naar volle tevredenheid!

Het grootste voordeel van de plugin is dat je in het WordPress Dashboard een klein schermpje krijgt waar je snel diverse statistieken kunt bekijken, zoals het aantal bezoekers wat momenteel online is op je site.

De plugin regelt ook de volledige integratie van Google Analytics in je WordPress site. Het toevoegen van de trackingcode doet de plugin voor jou, zodat je deze zelf niet meer handmatig aan je thema hoeft toe te voegen.

Samengevat: De Google Analytics Dashboard plugin die overgenomen is door Exactmetrics is er helaas niet beter op geworden. De GAinWP Google Analytics is daarvoor een geschikte vervanger. Ook als je momenteel nog geen Google Analytics dashboard plugin gebruikt, dan is GAinWP Google Analytics een echte aanrader om vanuit je Wordpress admin-gedeelte snel en eenvoudig je statistieken te kunnen bekijken.

Tot zover de eerste blog in de WordPress categorie. Het volgende onderwerp wat we gaan behandelen is WP-cli, de command line interface van WordPress. Tot binnenkort!