Hoe onderhoud ik meerdere WordPress sites tegelijk?

Hoe onderhoud ik meerdere WordPress sites tegelijk?

Geschreven op 18-01-2023 door Ruben Hiemstra
Categorieën: WordPress Hosting

Hoe onderhoud ik meerdere WordPress sites tegelijk?

We kennen het allemaal, updates, updates, updates. Dat is wel enorm belangrijk voor je WordPress website. Maar wat nou als je meerdere websites hebt? Je wilt natuurlijk niet alle websites bij langs om ze handmatig te updaten. Gelukkig is er een mooie tool die je daarbij kan helpen, MainWP. Onderin vind je nog een kortingscode.

Wat is MainWP?

MainWP is een tool waarmee je meerdere websites kunt managen, en de tool installeer je op een eigen WordPress installatie. De hosting van het MainWP dashboard is heb je dus in eigen beheer. Vervolgens kun je een plugin installeren op de te beheren andere WordPress websites en deze koppelen met je MainWP dashboard. Er zit geen limiet aan het aantal websites die je kunt koppelen met je dashboard. Het dashboard is ook nog eens mobiel vriendelijk, dus vanaf je telefoon zou je zelfs de websites kunnen beheren.

Vanuit je dashboard kun je vervolgens verschillende functies gebruiken. Denk aan:

  • Websites updaten
  • Plugins en thema's installeren of verwijderen
  • Gebruikers beheren
  • Status van de website bekijken
  • En nog veel meer...

    Ideaal dus als je als webdesigner of developer meerdere websites moet beheren. Deze tool maakt je het leven een stuk makkelijker.
Overzicht mainWP
Overzicht van websites in je dashboard

Gratis vs Pro versie van MainWP

MainWP is in principe gratis, maar natuurlijk - net als bij veel andere tools - is er een betaalde pro-versie. Bij deze pro-versie heb je nog meer mogelijkheden. Zo kun je een uptime robot toevoegen die de uptime van je websites in de gaten houdt en jou een bericht stuurt wanneer er een website offline is.

Met de pro-versie kun je ook gebruik maken van de whitelabel plugin. In de gratis versie heet de plugin op de website die je beheert MainWP, maar met de pro-versie kun je deze een eigen naam geven. Ook kun je bijvoorbeeld client reports aanmaken en versturen naar je klanten. Hierin kun je de Google Analytics statistieken delen, welke updates er zijn gedaan, etc. Een overzicht van de pro versie vind je hier: https://mainwp.com/mainwp-extensions/

De prijs voor de pro-versie is 29 dollar per maand of 199 dollar per jaar. Je kunt ook kiezen om een lifetime licentie te kopen voor 499 dollar.

Overzicht websites in MainWP
Updates voor je websites

MainWP vs Andere tools

In mijn zoektocht naar deze tool kwam ik ook alternatieven tegen zoals ManageWP en InfiniteWP. Deze tools doen in de basis hetzelfde, maar de een werkt net even anders dan de andere. Ik heb in het verleden lang gewerkt met ManageW, maar MainWP bevalt mij stukken beter. Andere tools zijn vaak ook een stuk duurder en kun je vaak ook niet zelf hosten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dus uit naar MainWP.

We hebben nog een leuke kortingscode voor jullie. Je krijgt 15% korting op MainWP met de kortingscode: XXLHosting