Je kunt een VPS nu ook downgraden

Je kunt een VPS nu ook downgraden

Geschreven op 26-01-2021 door Douwe Zijlstra
Categorieën: Cloud

Je kunt een VPS nu ook downgraden

Soms kan het zijn dat je door grotere drukte, meer requests, of transacties je tijdelijk meer rekenkracht en/of werkgeheugen op je server nodig hebt, omdat het bijvoorbeeld door een campagne drukker is op een webshop of veel mensen aanschuiven op een digitale borrel op je Jitsi server. Deze pieken zijn niet altijd structureel, maar vaak tijdelijk - zodat je na de drukte ook weer wilt verkleinen. Goed nieuws: je kunt bij Cloud Provider je VPS nu ook weer downgraden, naast het upgraden.

Kies je eigen VPS pakket in het up- en downgraden

Upgraden naar een groter VPS pakket was altijd al mogelijk bij Cloud Provider. Bij een upgrade kreeg je niet alleen meer CPU cores en geheugen, maar ook meer diskruimte. Omdat een besturingssyteem niet overweg kan met een diskverkleining, was het downgraden naar een kleiner pakket technisch niet mogelijk. Daar hebben we nu wat op bedacht.

Resize opties. Kies de bovenste optie om de disk niet mee te vergroten, en de onderste om dat wel te doen

Als je je server nu vergroot, heb je de mogelijkheid om de disk wel of niet mee te vergroten. Door je disk niet te vergroten tijdens een upgrade, heb je later de mogelijkheid om weer terug te gaan naar het oude pakket. En omdat je bij Cloud Provider achteraf per uur betaalt voor je VPS pakket, hoef je niet gelijk een hele maand voor het grotere pakket te betalen - maar alleen voor de uren waarop je dit grotere pakket daadwerkelijk hebt ingezet.

We hebben vanwege deze aanpassing de optie hernoemd van "Upgrade" naar "Resize" in onze portal.