Klantcase: Jan Alkema van Brownies & Downies Leeuwarden

Klantcase: Jan Alkema van Brownies & Downies Leeuwarden

Geschreven op 01-06-2019 door Sander Cruiming
Categorieën: Klantcase

Klantcase: Jan Alkema van Brownies & Downies Leeuwarden

Jan Alkema runt nu zo’n anderhalf jaar de vestiging van Brownies en Downies in Leeuwarden, samen met zijn zoon en vrouw. Er werken daarnaast 16 “kanjers” in het cafe, en Jan vindt het elke dag een feestje om dit  te mogen doen.

Op het eerste gezicht lijkt Brownies en Downies op iedere willekeurige lunchcafe. Wie naar binnen gaat zal echter al snel iets opvallen: het merendeel van het personeel heeft het syndroom van Down. Brownies en Downies heeft 54 vestigingen over het hele land.

Jan werkte voorheen in de horeca-groothandel, en kwam zo in aanraking met Brownies en Downies. Het concept sprak hem enorm aan. Waar het in het begin van zijn carriere voornamelijk ging om “de grote auto en veel geld verdienen”, gaat het nu meer om echt iets terug te geven aan de maatschappij.

Jan had behoefte aan het gastheerschap van XXL Hosting omdat hij graag samenwerkt met lokale partijen en mensen die hij kent. Via een bekende van zijn zoon kwam hij in contact met XXL. Vanaf dag 1 is de samenwerking een succes, en mocht er een probleem zijn - dan is het met 1 telefoontje altijd snel opgelost. Jan raadt collega-ondernemers ook aan om voor XXL te kiezen, omdat XXL een partij is die ondernemers helpt, ondersteunt en problemen oplost op het gebied van hosting.