Makkelijk WordPress installeren en updaten met WordPress Toolkit

Makkelijk WordPress installeren en updaten met WordPress Toolkit

Geschreven op 04-01-2023 door Douwe Zijlstra
Categorieën: WordPress Hosting

Makkelijk WordPress installeren en updaten met WordPress Toolkit

Meer dan de helft van alle websites op het internet draaien op WordPress, en dit CMS is ook de populairste keuze bij onze klanten. Om die reden willen we het installeren van beheren van WordPress op je hostingpakket verbeteren en makkelijker maken. Daarom introduceren we WordPress Toolkit. In deze blogpost lees je er meer over wat WordPress Toolkit kan. Daarnaast hebben we nog een leuke korting voor jullie.

Wat zijn de voordelen van WordPress Toolkit vs Installatron?

Als je WordPress hebt geinstalleerd op je hostingpakket bij ons, is de kans groot dat je daarvoor de Installatron optie in het control panel hebt gebruikt. Met Installatron kun je honderden CMS'en met een muisklik installeren op je pakket, inclusief WordPress. Installatron blijft gewoon beschikbaar, maar als je WordPress gebruikt of wil gaan gebruiken komt daar nu een extra optie bij: WordPress Toolkit. Je kunt beide opties naast elkaar of door elkaar gebruiken.

Het voordeel van WordPress Toolkit is dat het speciaal op WordPress gericht is, en het een aantal handige extra's biedt t.o.v. Installatron. Hieronder lees je welke features WordPress Toolkit aanbiedt. Bovendien zit WordPress is een "moderner jasje" qua interface.

Features van WordPress Toolkit

WordPress Toolkit heeft een aantal handige features die het beheren en installeren van een WordPress website makkelijker maakt: ‌‌

  • Gemakkelijke installatie
    Je kunt heel makkelijk een nieuwe WordPress site installeren, en van tevoren ook een plugin- en themaset meegeven. Zo kun je erg makkelijk en snel al een WordPress website met bijvoorbeeld WooCommerce voorgeïnstalleerd kiezen. Daarnaast zijn de installatie-opties duidelijk en gemakkelijk aan te passen, wat bij Installatron ingewikkelder is.
  • Automatische updates
    WordPress Toolkit heeft ook een automatisch update-mogelijkheid, waarmee het zelf jouw WordPress bijhoudt. Het gaat dan niet alleen om WordPress zelf, maar ook om plugins en thema's. Standaard update hij alleen naar kleine beveiligingsupdates, omdat grotere updates voor issues zouden kunnen zorgen - en je die updates dus beter handmatig kunt uitvoeren.
  • Plugins en thema's installeren
    Je kunt via WordPress Toolkit ook heel makkelijk plugins en thema's installeren, updaten, aan- of uitzetten en verwijderen zonder dat je hoeft in te loggen op wp-admin.
  • Onderhoudsmodus
    WordPress Toolkit heeft een onderhoudsmodus ingebouwd. Hiermee kun je een onderhoudspagina tonen terwijl je WordPress site nog in aanbouw is. Je kunt je eigen tekst toevoegen, linkjes naar je social media plaatsen en een timer tonen die aftelt naar het moment waarop je site live gaat.

Dit is zeker niet alles. Ik zou zeggen; kijk en klik eens rond in WordPress Toolkit, er zitten veel leuke functies in!

Let er op dat cPanel een aantal features als "premium" heeft bestempeld, welke tegen een meerprijs verkrijgbaar zijn. Onze mening is dat deze premium functies momenteel nog niet al te veel toegevoegde waarde bieden en ook niet altijd goed werken.

WordPress Toolkit gebruiken

WordPress Toolkit is per direct beschikbaar, en kun je vinden in het cPanel control panel van je hostingpakket. Zoek naar het icoontje met de naam "WordPress Toolkit".

WordPress Toolkit

Zo ziet WordPress Toolkit er uit. Heb je al een WordPress website? Gebruik dan de 'Scan' knop. Deze knop zoekt automatisch naar WordPress websites in jouw hostingpakket. Een nieuwe WordPress site kun je installeren met de 'Install' knop.

15% korting!

Voor klanten van XXLHosting hebben wij een speciale kortingscode gekregen van MainWP. Gebruik de volgende kortingscode om 15% korting te krijgen: XXLHosting