Ons nieuwe hostingplatform: groter, beter en sneller

Ons nieuwe hostingplatform: groter, beter en sneller

Geschreven op 26-08-2019 door Sander Cruiming
Categorieën: Cloud, XXL Hosting, WooCommerce, WordPress Hosting

Ons nieuwe hostingplatform: groter, beter en sneller

Na er maanden hard aan te hebben gewerkt, kunnen we met trots ons nieuwe hostingplatform aankondigen! Onze hosting wordt groter, sneller en beter. Een nieuw fundament waar we de komende jaren weer verder op kunnen bouwen en doorgroeien. In deze blogpost leg ik de verdere details van ons nieuwe hostingplatform uit.

Ook servers gaan met pensioen
Zoals je wellicht weet, wordt je hostingpakket aangemaakt op een server die geplaatst is in een datacenter. Deze servers hebben slechts een beperkte levensduur. Na een jaar of vijf begint de hardware verouderd te raken, en wordt de kans op storingen en uitval groter. Omdat we bij XXL kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk vinden, zijn we zulke storingen altijd liever voor - en vervangen we servers preventief. We willen niet wachten tot een server het begeeft, want dan is het eigenlijk al te laat. Een extra voordeel van vervanging is dat we kunnen profiteren van de snelheid die de nieuwste hardware die tegenwoordig op de markt is, biedt.

Cloud platform voor meer snelheid en betrouwbaarheid
Dit keer vervangen we niet alleen simpelweg de hardware, maar pakken we het groter aan: we stappen over naar een supersnel en betrouwbaar cloud platform - speciaal opgezet voor hosting. Wat is een cloud platform? Dat zijn meerdere servers die zich gezamenlijk als 1 grote server naar buiten presenteren. Het voordeel hiervan is, is dat je hostingpakket van meerdere servers tegelijkertijd gebruik kan maken voor extra snelheid. Bovendien mag een server ook uitvallen - een andere server die nog wel gezond is, neemt de taken dan automatisch over. Deze techniek kunnen we over enkele jaar ook gebruiken om verouderde servers te vervangen, zonder downtime en zonder hostingpakketten te moeten migreren.

De allernieuwste processoren en disks geven een snelheidsboost
Zonder je te vermoeien met typenummers en technische specificaties, gebruiken we voor het nieuwe platform alleen de beste en nieuwste processoren en SSD disks. Tijdens eigen tests zagen we dat de processoren 3x zo snel zijn als het oude platform, en de SSD disks maar lieft 5x zo snel. Deze verschillen ga je merken. Je website zal veel sneller inladen, en het werken met je hostingpakket zal soepeler verlopen.

Betere backups voor sneller herstel bij storingen
Nog een voordeel van het nieuwe cloud platform is de betere en veel snellere manier waarop we backups kunnen maken. Dit zijn zogenaamde "snapshot backups" van een hele server, en het maken of terugzetten van zo'n backup duurt slechts enkele seconden. Mocht een hostingserver ooit last hebben van een storing waarbij data verloren is gegaan, dan kunnen we door middel van zo'n snapshot backup razendsnel de server weer terug online brengen. Met traditionele backups kost dit proces enkele uren.

Grotere hostingpakketten
Als laatste voordeel kunnen we dankzij het nieuwe cloud platform ook onze hostingpakketten flink vergroten. De meeste pakketten zijn meer dan verdubbeld, en dat voor dezelfde prijs! In een latere blogpost vertellen we je hier meer over. Je kunt de nieuwe pakketten op onze website bekijken.

Nu beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande klanten
We zijn erg trots op het resultaat, en hopen dat jij als klant hier ook ook tevreden over bent! Het nieuwe hostingplatform is nu beschikbaar voor zowel bestaande en nieuwe klanten. Alle nieuwe hostingpakketten die vandaag worden aangemaakt, worden direct op het nieuwe platform aangemaakt. Daarnaast zijn we deze week begonnen om alle bestaande hostingpakketten gefaseerd te migreren. We nemen van te voren contact met je op zodra jouw hostingpakket aan de beurt is.