Onze hosting is groen en duurzaam

Onze hosting is groen en duurzaam

Geschreven op 02-01-2023 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Onze hosting is groen en duurzaam

Je website en e-mail staan op servers in datacentra, die veel stroom verbruiken en zo dus broeikasgassen uitstoten. Ook de computers van jezelf, je klanten en bezoekers verbruiken stroom. Een gemiddelde website met zo'n 1.000 pageviews per maand stoot jaarlijks ongeveer 21 kg CO2 uit, net zoveel als een auto die 100 km rijdt. Door je website en e-mail bij XXL Hosting onder te brengen, verkleinen en compenseren we deze CO2-uitstoot zoveel mogelijk.

Datacentra met 100% windenergie

Datacentra gebruiken veel stroom, namelijk 2,3% van het totale stroomverbruik in Nederland. We vinden het daarom belangrijk dat we voor de keuze van een datacenter kijken naar hoe zij stroom inkopen. Onze serverinfrastructuur staat in datacentra van Interxion, die uitsluitend van windenergie gebruik maken.

Energie-efficiënte servers

Slimme caching- en optimalisatietechnieken voor het tonen van websites zorgen ervoor dat er veel minder processorcapaciteit nodig is voor elke websitebezoeker, zodat minder energie wordt verbruikt. Daarnaast wordt onze servercapaciteit vollediger benut door de inzet van zowel virtualisatie als containerisatie.

1 website = 1 boom gepland per jaar

We laten voor elke website dat we hosten een boom planten. Elk jaar weer. Hiervoor werken we samen met Eden Reforestation Projects. Zij betalen lokale bevolking om bomen te planten in landen zoals Madagascar, Haïti, Nepal en Indonesië. Zo verklein je niet alleen je klimaatimpact, maar ook de armoede in de wereld. Inmiddels hebben we al bijna 20.000 bomen laten planten!