Onze plannen voor de tweede helft van 2020

Onze plannen voor de tweede helft van 2020

Geschreven op 01-09-2020 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Onze plannen voor de tweede helft van 2020

De zomer is al weer bijna voorbij, en daarmee ook de eerste helft van het jaar 2020. We zitten bij XXL niet stil, en hebben grootste plannen om onze dienstverlening verder te verbeteren - ook de rest van dit jaar. In deze blogpost geven we je een update waar we momenteel onder andere mee bezig zijn.

PHP en andere updates
Het updaten van onze servers is doorlopend een noodzakelijk kwaad om onze servers veilig te houden, maar biedt jou als klant natuurlijk ook meer mogelijkheden en een betere performance. We blijven graag voorop lopen. Dit jaar is een belangrijke update die voor PHP, zoals we al eerder hebben aangekondigd. PHP versies 7.1 en 7.2 verdwijnen, en PHP 7.3 en 7.4 zijn dan de nieuwe beschikbare versies. Begin september zetten we iedereen om naar de nieuwe versies waarbij er dan nog de mogelijkheid is om terug te switchen. Eind november zullen de oude PHP versies dan definitief worden verwijderd. Naast de PHP updates, houden we natuurlijk alle andere systemen ook up-to-date.

Meer voor WordPress: WordPress Toolkit
Verreweg de meeste van onze klanten gebruiken WordPress om hun websites mee te bouwen en onderhouden. Ons doel is om een van de betere WordPress hosters van Nederland te zijn, en we zijn van plan om meer WordPress opties toe te voegen aan onze hostingpakketten. Zo zijn we samen met het bedrijf Plesk bezig om hun WordPress Toolkit in cPanel beschikbaar te maken. WordPress Toolkit kun je zien als een beheerlaag boven op je WordPress site(s), en helpt jou om het installeren, updaten, en beveiligen van je WordPress site(s) makkelijker en efficienter te maken.

WordPress Toolkit in cPanel

Meer voor WordPress: WordPress websitemaker
Daarnaast willen we WordPress beschikbaar maken voor mensen met minder technische kennis en know-how over WordPress, maar die toch WordPress willen gebruiken om een website mee te bouwen - voor deze groep introduceren we binnenkort een handige WordPress websitemaker. Behalve voor beginners, kan deze optie ook interessant zijn voor resellers die klanten met weinig tijd en/of budget hebben die toch een eerste WordPress website willen lanceren.

Websitemaker voor WordPress

Verbeterd dashboard en bestelproces
We zijn ook bezig om ons dashboard in een nieuw en beter jasje te steken. Het doel daarbij is om het beter geschikt voor mobiel, sneller en makkelijker in gebruik maken. Ook willen we het bestelproces makkelijker en beter maken: zo kun je straks meerdere diensten en domeinen in 1x aanvragen, een domein gelijk koppelen aan een hostingpakket, en direct WordPress installeren tijdens de aanvraag.

Meer uitleg en FAQ's
Onze interfaces en control panels zijn heel uitgebreid en hebben veel opties, wat het heel flexibel en krachtig maakt aan de ene kant, maar ook ingewikkeld aan de andere kant. Dat laatste willen we verbeteren door meer uitleg en FAQ's aan te bieden op de plek waar je het nodig hebt - namelijk in het control panel en dashboard zelf. Dat is waar Jesse de komende weken mee aan de slag gaat. We voegen dan op veel plekken aanklikbare vraagtekentjes toe in het control panel waar je op kunt klikken om daar meer uitleg over te krijgen.

Uitleg binnen het cPanel control panel

Websiteversneller
Een recente test gaf aan dat we een van de snelste hosters van Nederland zijn, maar het kan natuurlijk altijd beter. De afgelopen maanden hebben we een websiteversneller ontwikkeld, die we SiteKit noemen. SiteKit optimaliseert en versnelt je website, zonder dat je technische aanpassingen hoeft te maken aan de website. Later dit jaar zullen we SiteKit lanceren, en de onderstaande video legt kort uit wat de voordelen van SiteKit zijn.

Nieuwe versie van AutoDNS
AutoDNS is ons domeinregistratie-platform voor resellers. De huidige interface gaat al weer enkele jaren mee, en het is tijd voor een update om de interface een modernere look te geven en tevens een aantal functies toe te voegen en verbeteren. Zo is het registratieproces een heel stuk verbeterd, zijn er handige bulk- en exportopties toegevoegd, en kan de API naast XML ook in JSON-formaat praten.

En nog veel meer...
Tot zo ver een overzicht van zaken waar we ondere andere mee bezig zijn. De lijst is zeker niet compleet, dus je kunt meer van ons verwachten - hou onze blog en nieuwsbrief dus zeker in de gaten. Mocht je zelf nog ideeen of wensen hebben die we zeker op moeten pakken of mee moeten nemen in onze plannen, laat het ons dan weten. Feedback vinden we altijd leuk om te ontvangen!