PHP 7.4 is beschikbaar voor al onze klanten

PHP 7.4 is beschikbaar voor al onze klanten

Geschreven op 03-02-2020 door Sander Cruiming
Categorieën: PHP

PHP 7.4 is beschikbaar voor al onze klanten

PHP heeft op 28 november een nieuwe versie uitgebracht, versie 7.4. Als een van de eerste hosters in Nederland hebben we deze versie toen direct ook beschikbaar gemaakt voor alle hostingpakketten, zodat je vanaf nu deze PHP versie kunt testen en gebruiken.

Wat is PHP?
PHP is een programmeertaal waarin veel websites zijn geschreven. Populaire CMS systemen zoals WordPress, Drupal en Joomla zijn gebouwd in PHP. Net zoals de CMS systemen, komt PHP regelmatig met updates die de snelheid, beschikbare opties en veiligheid ten goede komen.

Wat is er nieuw in PHP versie 7.4?
PHP 7.4 geeft een boost qua performance voor je website en een betere leesbaarheid van de code, en het wordt als een tussenstap-versie voor versie 8 beschouwd. Een overzicht van de belangrijkste nieuwe PHP functies inclusief voorbeeldcode kun je vinden in een blogpost van Sticher.io: https://stitcher.io/blog/new-in-php-74

PHP versie wijzigen naar 7.4 in cPanel

Hoe wijzig ik de PHP versie in mijn hostingpakket?
Je kunt in het cPanel control panel van je hostingpakket de PHP versie die actief is, aanpassen. Ga hiervoor naar de optie "Select PHP version". Let er op dat je je websites goed test na het wijzigen van de PHP versie. Zeker als je website een verouderde CMS versie gebruikt, kan het zijn dat je website nog niet compatible is met PHP 7.4.