PHP 8 nu beschikbaar op staging

PHP 8 nu beschikbaar op staging

Geschreven op 27-10-2022 door Sander Cruiming
Categorieën: Staging

PHP 8 nu beschikbaar op staging

Begin oktober hebben we ons stagingplatform een update gegeven. Een leuke nieuwe mogelijkheid op staging is dat je vanaf nu de PHP versie op de ontwikkelomgeving kunt switchen. Zo kun je testen of je website werkt onder een andere PHP versie, bijvoorbeeld versie 8.1.

Wat is staging?

Elk hostingpakket kun je uitbreiden met staging. Hiermee kun je je productiesite die op het hostingpakket staat, syncen naar een aparte, geisoleerde stagingomgeving. Zo heb je een veilige plek om te bouwen en testen aan je website, zonder dat je het risico loopt dat je productiesite uit de lucht gaat. Ook kun je collega's of klanten via een speciale link laten meekijken op de ontwikkelomgeving.

Staging kost 2,50 euro per maand per hostingpakket, en kan gebruikt worden voor WordPress, Joomla en PrestaShop websites. Meer informatie kun je vinden op: https://www.xxlhosting.nl/wordpress/staging

Hoe switch ik de PHP versie op staging?

PHP versie switchen op staging

Om de PHP versie van de stagingomgeving aan te passen, log je allereerst in op de stagingomgeving. Klik dan op het Tools tabje van de Development site. Onderin zie je dan een selectie-optie voor de PHP versie. Je kunt daar vanaf nu dus ook PHP versie 8.0 en 8.1 selecteren.

Let er op dat op onze hostingservers (de productieomgeving in dit geval) alleen nog PHP versie 7.4, 8.0 en 8.1 beschikbaar zijn. PHP versie 7.4 zal in de zomer van 2023 komen te vervallen. Het is dus nuttig om je website geschikt te maken voor PHP 8, mocht dat momenteel nog niet zo zijn.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!