Prijsaanpassingen vanaf 1 april 2023

Prijsaanpassingen vanaf 1 april 2023

Geschreven op 29-01-2023 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Prijsaanpassingen vanaf 1 april 2023

Hierbij willen we aankondigen dat we vanaf 1 april 2023 de prijzen van onze diensten gaan aanpassen. Voor een klein aantal diensten zullen de prijzen lager zijn of gelijk blijven, maar voor de meeste diensten zijn we helaas genoodzaakt de prijzen iets te verhogen.

Nieuwe prijzen vanaf 1 april 2023

Je kunt hieronder onze nieuwe prijslijst downloaden. Er is een prijslijst voor klanten, en een aparte prijslijst voor onze resellers. De prijzen in deze prijslijsten gelden vanaf 1 april 2023:

  • Voor nieuwe diensten die je voor 1 april 2023 bestelt gelden de huidige tarieven. Voor nieuwe diensten die je op of na 1 april 2023 bestelt gelden de nieuwe tarieven.
  • Voor bestaande diensten die voor 1 april 2023 worden verlengd gelden de huidige tarieven. Voor bestaande diensten die op of na 1 april 2023 worden verlengd gelden de nieuwe tarieven. De nieuwe tarieven voor bestaande diensten gelden dan pas op de datum dat de betreffende dienst wordt verlengd.
  • Voor diensten die achteraf worden gefactureerd zoals VPS'en en containers gelden de nieuwe tarieven vanaf maart 2023, en zal de factuur op 1 april 2023 de nieuwe tarieven bevatten.

Als je het niet eens bent met de prijsaanpassingen, staat het je vrij om de diensten op te zeggen. Je kunt dit online doen via ons dashboard. Je kunt de diensten dan nog tot de verlengdatum blijven gebruiken. We hopen natuurlijk dat je klant bij ons blijft.

Waarom we de prijzen moeten aanpassen

Het verhogen van prijzen is iets wat XXL Hosting vrijwel nooit heeft gedaan in de 23 jaren dat we bestaan. Onze visie is altijd geweest dat we kwalitatieve hostingdiensten leveren voor een interessante en eerlijke prijs, waarbij we vaak onze winstmarges hebben verkleind om een lagere prijs te blijven hanteren.

Helaas zijn de marktomstandigheden en kosten de laatste tijd zo veranderd, dat ook wij er niet aan ontkomen om prijzen aan te passen. We willen uiteraard een gezond bedrijf blijven, met voldoende middelen om te kunnen blijven investeren in ons hostingplatform, veiligheid, productverbeteringen en een goede service. Om je een idee te geven van factoren die zijn veranderd en duurder zijn geworden, een klein overzicht:

  • Onze hostingservers staan in datacentra die veel stroom verbruiken. De datacentra hebben de energiekosten recentelijk meer dan verdubbeld.
  • Alle domeinregistries hebben de afgelopen jaren de inkoopprijs van domeinnamen met soms wel tientallen procenten verhoogd. Denk daarbij aan SIDN voor .nl domeinnamen en Verisign voor .com domeinnamen.
  • De loonkosten van ons personeel zijn de afgelopen jaren ook gestegen, en de verwachting is dat die stijging door blijft gaan vanwege de huidige inflatie.
  • We gebruiken het cPanel control panel op al onze hostingservers. Het bedrijf achter cPanel heeft de afgelopen drie jaren de licentiekosten meer dan verdubbeld. Ook de licentiekosten van andere softwareleverancier, zoals ons spamfilter en het besturingssysteem, zijn gestegen.
  • Hardware en servers zijn het afgelopen jaar zo'n 40% duurder geworden, met name door het chiptekort in de wereld.
  • Er zijn steeds meer investeringen nodig om onze systemen veilig en optimaal bereikbaar te houden. Denk daarbij aan de DDoS-beveiliging die we onlangs hebben geimplementeerd.

We hebben geprobeerd om de prijsverhogingen tot een minimum te beperken, onder andere door samen met leveranciers te kijken of we bijvoorbeeld kosten kunnen besparen of om langere commitments aan te gaan.

We staan voor je klaar om vragen te beantwoorden

Ondanks dat we de prijsaanpassingen zo beperkt mogelijk hebben laten zijn, snappen we heel goed dat hogere prijzen een impact kunnen hebben op je business. Mocht je na aanleiding hiervan nog vragen hebben of met ons willen overleggen, dan horen we dat graag - en dan nemen we contact met je op.

Nieuwe prijslijsten downloaden