Scoor beter in Google met onze SEO toolkit

Scoor beter in Google met onze SEO toolkit

Geschreven op 07-12-2021 door Sven Nauta
Categorieën: Online Marketing

Scoor beter in Google met onze SEO toolkit

We helpen onze klanten graag om online succesvol te zijn. Nadat je je website of webshop online hebt staan, wil je natuurlijk ook dat bezoekers je website weten te vinden. Daar kunnen we je vanaf nu ook bij helpen met een nieuwe dienst: de SEO toolkit. In deze blog vertel ik je er meer over!

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimisation, wat zoekmachine-optimalisatie in het Nederlands is. Het is een techniek om je website zodanig te optimaliseren dat het een hogere positie in Google krijgt. Een groot deel van het internetverkeer begint bij een zoekmachine, en dat maakt SEO zo belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • 53,3% van het internetverkeer een zoekopdracht als oorsprong heeft?
  • 144 miljoen zoekopdrachten elk uur plaatsvinden op Google?
  • Een website op positie 1 in Google 10x meer kliks krijgt dan een website op positie 10?

Een tegenhanger van SEO is SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. SEA betekent dat je Google betaalt om je advertentie boven de zoekresultaten te tonen. Je betaalt afhankelijk van het zoekwoord een bepaald bedrag voor elke keer dat iemand op de advertentie klikt. Het voordeel van SEO is dat je niet hoeft te betalen voor de kliks die je krijgt via je vermelding in de zoekresultaten. Het kost echter wel wat meer tijd en moeite om een goede positie te verkrijgen, maar onze SEO toolkit kan je daarbij helpen.

SEO als onderdeel van je online marketingstrategie

Nadat je website of webshop online staat, wil je natuurlijk meer online bezoekers en omzet. Je kunt bijvoorbeeld e-mailmarketing of content marketing op social media inzetten, maar SEO mag zeker niet ontbreken in je online marketingstrategie. Een hogere positie in Google levert je meer verkeer op naar je website of webshop. Je hebt twee opties om aan de slag te gaan met SEO: do-it-for-me of do-it-yourself.

Do-it-for-me SEO

Als je voor "do-it-for-me" kiest, dan besteed je de SEO activiteiten uit aan een extern bedrijf. Het voordeel is dat je gebruik kunt maken van de kennis en expertise van het SEO bureau waarmee je in zee gaat. Een ander voordeel is dat het jou minder tijd en moeite kost. Het nadeel is dat je goed in gaten moet houden of de kosten van het SEO bureau opwegen tegen de resultaten die behaald worden. Via ons partneroverzicht kun je een overzicht vinden van onze resellers en partners die je kunnen helpen met SEO.

Do-it-yourself SEO

Wil je liever zelf de touwtjes in handen hebben en houden? Of heb je een beperkt budget beschikbaar? Dan kun je gebruik maken van onze nieuwe dienst om zelf een hogere positie in Google te veroveren: SEO toolkit. In begrijpbare taal loodst de tool je door alle verbeterpunten van je website.

Hoe werkt de SEO toolkit?

SEO toolkit toont voor elke pagina een stap-voor-stap verbeterplan

Wanneer je de SEO toolkit voor je website of webshop hebt aangevraagd, loopt de tool een eenvoudig stappenplan samen met jou door:

  1. Zoektermen kiezen: kies welke op welke zoektermen je gevonden wilt worden. SEO toolkit vertelt je per zoekwoord hoeveel erop gezocht wordt en hoeveel concurrentie er is, zodat je per zoekterm de kans op succes goed kunt inschatten. Je kunt tot wel 20 zoektermen selecteren.
  2. Concurrentie toevoegen: tijdens de volgende stap kun je aangeven wie je 4 grootste concurrenten op internet zijn, die dezelfde doelgroep als jij hebben. SEO toolkit houdt deze concurrenten nauwlettend in de gaten, en vertelt wat zij goed doen en wat jij kunt doen om ze te verslaan op SEO-vlak.
  3. Stap-voor-stap verbeterplan: vervolgens scant SEO toolkit dagelijks alle pagina's van je website, en geeft per pagina weer wat de SEO-problemen en -kansen zijn. Door deze taken een-voor-een op te pakken, kun je de vindbaarheid van je website stap-voor-stap verbeteren.
  4. Resultaten bijhouden: je krijgt regelmatig een uitgebreid SEO rapport over je website, zodat je weet wat de resultaten van je inspanningen zijn. Dankzij de koppeling met Google Analytics, kun je ook precies zien hoeveel verkeer elke pagina op je website krijgt en waar deze bezoekers vandaan komen.

SEO toolkit: nu 50% korting

SEO toolkit kost normaal gesproken 9 euro per maand per website (exclusief BTW), maar we bieden nu het eerste jaar met 50% korting aan. Meer informatie over SEO toolkit en het bestellen van SEO toolkit kan op de onderstaande pagina:

SEO toolkit bestellen