Terugblik op 2021: nieuwe diensten en projecten

Terugblik op 2021: nieuwe diensten en projecten

Geschreven op 03-01-2022 door Sven Nauta
Categorieën: XXL Hosting

Terugblik op 2021: nieuwe diensten en projecten

Sinds het nieuwe jaar 2022 van start is gegaan, is het altijd goed om stil te staan wat je in het afgelopen jaar voor elkaar hebben gekregen. Eerder deelden we al een blogpost met het jaar 2021 in cijfers. In deze blogpost kijken we terug naar de nieuwe diensten die we hebben geintroduceerd, tezamen met de belangrijkste projecten die we hebben afgerond.

WordPress sitebuilder

Klik-en-sleep interface voor het bouwen van WordPress websites

We hebben in samenwerking met BoldGrid een WordPress sitebuilder geintroduceerd. Hiermee kun je eenvoudig en snel een WordPress website in elkaar zetten door te klikken en te slepen, zonder dat je veel technische kennis van WordPress in huis moet hebben. Een licentie van WordPress sitebuilder kost 2,50 euro per maand (exclusief hostingpakket), en meer informatie kun je vinden op: https://www.xxlhosting.nl/wordpress/wordpress-sitebuilder

1-klik installaties voor VPS

De verschillende applicaties die je op een VPS kunt laten installeren

Als onderdeel van zijn stage, heeft Sven begin 2020 de VPS dienst bij Cloud Provider verbeterd dankzij de instructie van "1-klik installaties". Hiermee kun je naast "kale" VPS'en, ook een VPS aanmaken waarop direct een bepaalde applicatie wordt geinstalleerd. Zo kun je gelijk aan de slag. De applicaties die je tijdens het bestellen van een VPS kunt kiezen zijn:

  • cPanel
  • WordPress (in combincatie met OpenLiteSpeed)
  • NodeJS (in combincatie met OpenLiteSpeed)
  • NextCloud
  • Python/Django (in combincatie met OpenLiteSpeed)
  • Ruby (in combincatie met OpenLiteSpeed)
  • Jitsi Meet
  • CyberPanel (in combincatie met OpenLiteSpeed)

Je kunt meer informatie vinden over onze VPS'en op: https://www.cloudprovider.nl/servers

SEO Toolkit

Verbeter de vindbaarheid van je website met onze SEO toolkit

Nadat je website online staat, wil je natuurlijk dat bezoekers en klanten je website weten te vinden via zoekmachines zoals Google. Met SEO Toolkit kun je zelf de vindbaarheid van je website verbeteren. Je begint met het toevoegen van zoekwoorden en je concurrenten, waarna de SEO toolkit een stap-voor-stap verbeterplan presenteert, zodat je een hogere positie in Google kunt veroveren en je concurrenten kunt verslaan. Kijk voor meer informatie op: https://www.xxlhosting.nl/onlinemarketing/seo-toolkit

Conciërgeservice voor VPS

In december heeft Douwe de conciërgeservice voor de VPS dienst van Cloud Provider. Deze service is bedoeld voor hulp waarbij we moeten inloggen op je server. We hebben een "menukaart" gemaakt met veel voorkomende VPS problemen en taken, die we voor een vast bedrag voor je kunnen oplossen en uitvoeren. Je moet daarbij denken aan:

  • Vergroten van een disk of partitie
  • Controleren of je cPanel VPS goed beveiligd is
  • Installeren van Let's Encrypt voor automatische SSL certificaten
  • Installeren en configureren van JetBackup of LiteSpeed op je cPanel VPS

Kijk voor meer informatie op: https://www.cloudprovider.nl/conciergeservice

ISO 27001 en 27017 certificeringen

Het ISO 27001 en 27017 certificaat dat we in augustus 2020 hebben behaald

Als je het onderbrengen van je website, applicatie, e-mail of domeinnaam aan ons toevertrouwd, nemen we die taak uiterst serieus. Een goede beveiliging en privacy is een essentieel onderdeel van die taak. We kunnen natuurlijk zeggen dat we dat "goed geregeld" hebben, maar het is betrouwbaarder als een onafhankelijke externe partij dit regelmatig toetst en bevestigd volgens erkende standaarden. XXL Hosting is daarom sinds augustus 2020  ISO 27001 en ISO 27017 gecertificeerd. Een onafhankelijke auditor heeft gecontroleerd en bevestigd dat we volgens de normen van deze standaarden werken.

Vernieuwde website

Begin 2020 hebben we onze website op www.xxlhosting.nl verbeterd en vernieuwd. Deze vernieuwde website heeft een geintegreerde blog en handleidingen, een statuspagina voor het melden van storingen en onderhoud, meer informatie voor resellers, en een doorzoekbaar partneroverzicht.

Op naar 2022!

Ook in het nieuwe jaar zullen we niet stil blijven zitten. Zo zijn we bezig met een nieuw dashboard bij XXL Hosting, een beveiligingsdienst in de vorm van VPN, de optie om NodeJS en Python te gebruiken op onze hostingpakketten, en een krachtige en schaalbare hostingoplossing speciaal voor (grotere) WordPress sites.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Klik hier voor contact