Gelukkig nieuw jaar; terugblik op 2020

Gelukkig nieuw jaar; terugblik op 2020

Geschreven op 04-01-2021 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Gelukkig nieuw jaar; terugblik op 2020

Allereerst willen we iedereen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2021. We hopen dat het voor jou een succesvol, maar vooral een gezond jaar mag worden. Ook hopen we dat corona niet zo'n impact meer gaat hebben als in het afgelopen jaar. In deze blogpost kijken we terug wat we bij XXL Hosting het afgelopen jaar gedaan hebben. Ondanks het virus, was het voor ons toch nog een erg succesvol jaar waarin we veel voor elkaar hebben gekregen.

Pre-lockdown & thuiswerken

Voordat we in maart ineens werden geconfronteerd met de pandemie en het verplicht thuiswerken, begonnen we 2020 nog met veel "in real life" contact en bijeenkomsten. Zo stonden we eind januari met een stand op de Webwinkel Vakdagen, waar we zowel bestaande als nieuwe klanten hebben ontmoet. Ook maakten we plannen om het jaarlijkse hostingevent CloudFest in Duitsland te bezoeken in maart, wat begrijpelijk werd geannuleerd. Ten slotte waren we begin 2020 intern verhuisd naar een mooier en iets groter kantoor, met het plan om daar toch een aantal werkuurtjes te gaan zijn in dat jaar. Tijdens de zomermaanden - toen het eventjes de goede kant op leek te gaan met corona - zijn we nog een aantal dagen daar geweest, maar voor de rest van het jaar hebben we - zoals velen van jullie - thuisgewerkt, en dat ging en gaat nog steeds heel goed.

Veel nieuwe klanten mogen verwelkomen

Veel ondernemers en bedrijven gingen meer online doen, en daarom zagen we het aantal websites flink groeien en schaalden veel klanten op naar een groter pakket. Maar we zijn met name gegroeid doordat we het afgelopen jaar een record aantal websites hebben verhuisd met onze verhuisservice. Met name webbureaus en developers kiezen steeds vaker voor XXL voor het onderbrengen van de websites van hun klanten, waar we natuurlijk erg blij mee zijn.

Hostingplatform 2x geupgrade

We begonnen het jaar 2020 met het afronden van waar we in 2019 al mee begonnen waren: alle hostingpakketten verplaatsen naar ons nieuwe en flink snellere hostingplatform. Vanwege de groei was het eind 2020 alweer tijd voor een tweede upgrade, waarmee we gelijk 30% aan capaciteit aan ons platform hebben toegevoegd.

Tevreden klanten

Tevreden klanten is waar we het bij XXL voor doen. We zijn daarom ook erg trots op de meer dan 100 reviews bij Google in het afgelopen jaar, met een gemiddelde van 4,9! Daarnaast werden we begin 2020 uitgeroepen tot een van de klantvriendelijkste organisaties van Noord-Nederland.

Nieuwe diensten: e-mailmarketing, staging en Mail XXL

Tijdens het afgelopen jaar hebben we drie nieuwe diensten geintroduceerd:

  • E-mailmarketing: een 3-in-1 dienst voor e-mailnieuwsbrieven, notificatiemails en "marketing automation".
  • Staging: bouw veilig aan de volgende versie van je website op een aparte stagingomgeving
  • Mail XXL: een e-mailpakket met extra veel opslagruimte

Veiligheid verbeterd

Het veilig en up-to-date houden van ons hostingplatform is een van onze belangrijkste taken. Ook in 2020 hebben we daar veel tijd en aandacht aan besteed. Zo hebben onder andere:

Bedankt!

Ik wil graag het hele team van XXL bedanken voor de mooie stappen die we samen gezet hebben, en daarnaast natuurlijk ook onze klanten die voor XXL gekozen hebben als hun hosting provider. In een volgende blogpost blikken we vooruit wat we in 2021 van plan zijn, tot binnenkort!