Nieuw op containerplatform: meer WordPress opties, collaborators en SSH keys

Nieuw op containerplatform: meer WordPress opties, collaborators en SSH keys

Geschreven op 07-12-2021 door Douwe Zijlstra
Categorieën: Cloud

Nieuw op containerplatform: meer WordPress opties, collaborators en SSH keys

Het is wellicht al weer even geleden dat je iets van ons containerplatform gehoord hebt; maar er zitten weer een paar leuke nieuwe functies en toevoegingen in de pijplijn, die ik in deze blogpost met je door ga nemen.

Heb je nog nooit van ons containerplatform gehoord? Een container combineert de kracht van een eigen server met de simpelheid van webhosting. Kijk voor meer informatie op: https://www.cloudprovider.nl/containers

Meer WordPress opties

Opties tijdens het aanmaken van een WordPress container

Het containerplatform is uitermate geschikt voor het hosten van (grotere) WordPress websites. Nadat je een nieuwe WordPress website hebt neergezet, voer je vaak een aantal standaard handelingen uit voordat je de WordPress website live kunt zetten. Een aantal van deze veel voorkomende handelingen kun je nu ook gelijk tijdens het aanmaken van de WordPress container uitvoeren:

  • Het installeren van een of meerdere WordPress plugins
  • De standaardtaal instellen
  • De tijdzone instellen

De gebruikersnaam en wachtwoord van de admin-gebruiker en de titel van de website kon je altijd al opgeven.

WordPress plugins installeren

Het lijstje met WordPress plugins moet daarbij opgebouwd zijn uit de zogenaamde slugnaam van de plugin, gescheiden met een komma. Deze kun je opmaken uit de URL van de pluginpagina op WordPress.org. Voor 'LiteSpeed Cache' is de slug bijvoorbeeld: litespeed-cache. Dat kun je zien aan de URL: https://wordpress.org/plugins/litespeed-cache/. Een lijstje WordPress plugins die je tijdens het aanmaken van een WordPress container kunt opvoeren, ziet er dan zo uit:

plugin1,plugin2,plugin3

Gebruik je vaak dezelfde pluginsets of andere instellingen? Laat het ons weten, en we kunnen die wellicht ook meenemen zodat die gelijk voor je worden klaargezet tijdens de installatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Binnenkort: collaborators

Met de nieuwe "collaborators" functie kun je andere gebruikers toegang geven tot jouw project. Zo kun je projecten delen met je collega's zonder een gedeelde login. Je kunt collaborators alleen toegang geven tot specifieke projecten, en je kunt via de ingebouwde "audit log" bijhouden welke collega wat en wanneer gedaan heeft.

Als je een colleborator aanmaakt, ontvangt deze persoon een uitnodigingsmail met daarin een linkje om de uitnodiging te bevestigen.

De uitnodigingsmail die nieuwe collaborators ontvangen

Binnenkort: SSH keys

Als je nu wilt inloggen via SSH of SFTP op een container, heb je daarvoor een wachtwoord nodig. Straks heb je ook de optie om SSH keys toe te voegen, zodat je  gemakkelijk, snel en veilig kunt inloggen zonder wachtwoord.

Je hebt dan de optie om SSH keys aan je gehele account toe te voegen voor al je projecten. Daarnaast kun je ook SSH keys per project toevoegen, mocht iemand anders toegang willen hebben.

Inloggen met wachtwoord komt dan straks standaard uit te staan, maar je hebt in de portal de optie om dat eventueel weer aan te zetten.

Tot zover! Dit zijn een paar leuke verbeteringen die het containerplatform weer een stukje beter maken. De WordPress opties zijn per direct beschikbaar, en de mogelijkheid om collaborators en SSH keys te gebruiken op korte termijn.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Klik hier om contact op te nemen