Vind je perfecte .nl domeinnaam dankzij onze domeinbot

Vind je perfecte .nl domeinnaam dankzij onze domeinbot

Geschreven op 22-06-2021 door Sander Cruiming
Categorieën: XXL Hosting

Vind je perfecte .nl domeinnaam dankzij onze domeinbot

We hebben de domeinnaam-checker op onze website onlangs een update gegeven. De checker toonde al of je gewenste domeinnaam onder een aantal domeinextensies beschikbaar voor registratie is. Nieuw is dat een domeinbot op basis van synoniemen, voor- en achtervoegsels, en eerder gebruikte domeinnamen een aantal suggesties toont van .nl domeinnamen die nog vrij zijn. Soms zit daar een mooie naam tussen! In deze blogpost lees je meer over de domeinbot.

.nl is een van de populaire domeinextensies

Er zijn al meer dan 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Ondanks dat Nederland maar een klein landje is, maakt dat aantal registraties .nl een van de populairste domeinextensies wereldwijd - na .tk van Tokelau, .cn van China, .de van Duitsland en .uk van het Verenigd Koninkrijk. Zoveel registraties maakt het natuurlijk lastiger om nog een mooie, beschikbare .nl domeinnaam te vinden.

Andere domeinextensies zijn niet altijd goed alternatief

Mocht het niet lukken om een mooie .nl domeinnaam te vinden, dan kun je natuurlijk kiezen voor een andere domeinextensie waar jouw gewenste naam misschien nog wel beschikbaar is voor registratie. Een aantal opties zijn:

  • .com domeinnaam - De grote broer van .nl is natuurlijk een heel mooi alternatief. Deze extensie is ook vrij bekend en veel gebruikt in Nederland. Het nadeel is dat er meer dan 150 miljoen .com domeinnamen geregistreerd zijn, wat de kans dat jouw naam beschikbaar is, klein maakt.
  • .eu domeinnaam - Als je niet alleen in Nederland, maar ook in Europa actief bent, dan is de .eu domeinextensie vaak ook een goede en logische keuze. Het is iets minder bekend dan een .nl of .com domeinnaam, maar het voordeel is dat er veel minder van zijn geregistreerd.
  • .frl domeinnaam of .amsterdam domeinnaam - Mocht je je richten op Friesland of Amsterdam, dan kun je kiezen voor deze 2 nieuwe domeinextensies. Het bereik van deze extensies is natuurlijk zeer beperkt, maar er zijn nog wel redelijk veel mooie namen beschikbaar.
  • Nieuwe domeinextensies - Daarnaast zijn er tegenwoordig honderden nieuwe domeinextensies beschikbaar, zoals .shop, .site, .xyz en .club. Ook onder deze domeinextensies zijn de meeste namen nog wel beschikbaar, maar het grote nadeel is dat deze extensies vrij onbekend zijn, en daardoor een slechtere reputatie hebben.

Ondanks dat er andere domeinextensies zijn, is .nl vaak toch de betere keuze. Uit onderzoek van de SIDN blijkt dat .nl domeinnamen de beste reputatie hebben, en als veilig en betrouwbaar worden gezien: 80% van de Nederlandse internetgebruikers klikt liever op een .nl-website dan een website op een ander domeinextensie.

Domeinbot laat .nl domeinnamen zien die nog wel beschikbaar zijn

Om je te helpen met je zoektocht naar een mooie .nl domeinnaam die nog wel vrij is, hebben we in samenwerking met de SIDN een domeinbot aan de pagina toegevoegd waar je domeinnamen kunt checken op beschikbaarheid. De domeinbot gebruikt je zoekterm in combinatie met synoniemen, voor- en achtervoegsels en eerder gebruikte domeinnamen om je suggesties te tonen van .nl domeinnamen die beschikbaar zijn. Het gebruikt daarvoor zelfs nog een vleugje kunstmatige intelligentie (AI).

Probeer vandaag nog onze domeinbot uit, en check welke mooie en beschikbare .nl domeinnamen jij kunt vinden: https://www.xxlhosting.nl/domeinnaam/domeinnaam-checken