XXL werkt samen met Undeveloped voor verkoop van domeinnamen

XXL werkt samen met Undeveloped voor verkoop van domeinnamen

Geschreven op 06-04-2018 door Sander Cruiming
Categorieën: Samenwerkingen

XXL werkt samen met Undeveloped voor verkoop van domeinnamen

Er zijn meer dan 344 miljoen domeinnamen geregistreerd wereldwijd.  Maar liefst 44% van deze domeinnamen worden niet actief gebruikt en staan brak! Undeveloped, een start-up uit Amsterdam, probeert daar wat aan te doen. Ze hebben een online marktplaats voor domeinnamen ontwikkeld, dat in korte tijd is uitgegroeid tot de grootste ter wereld! XXL Webhosting werkt sinds enkele weken samen met Undeveloped.

Kansen voor ondernemers die een goede domeinnaam zoeken
Een goede, pakkende domeinnaam is van levensbelang voor je online  business. Niet alleen kunnen mensen je naam beter onthouden, maar het  zal je ook beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google. Het  probleem is echter dat veel mooie domeinnamen inmiddels al geregistreerd  zijn. Zeker als je kijkt naar de domeinextensies .com en .nl.  Undeveloped biedt je via hun online marktplaats de mogelijkheid om te  zoeken naar een mooie domeinnamen die reeds zijn geregistreerd en te koop zijn. Als er een mooie naam tussen zit, brengt Undeveloped je in contact met de eigenaar en helpt je met de onderhandeling over de  overnameprijs. Dankzij een escrow proces, wordt het overnamebedrag pas  uitgekeerd aan de verkoper als de domeinnaam met succes is verhuisd –  zodat transacties veilig verlopen.

Kansen voor mensen die bestaand domein niet (meer) gebruiken
Het komt wel eens voor dat je in het verleden een of meerdere  domeinnamen hebt geregistreerd, die je tegenwoordig niet (meer) actief  gebruikt. Behalve het opheffen van de domeinnaam, kun je deze domeinnaam  ook te koop aanbieden via de marktplaats van Undeveloped. Zo kun je er  nog een mooi bedrag aan overhouden! Mocht er een geinteresseerde koper  voor je domeinnaam zijn, dan helpt Undeveloped bij het onderhandelen  over de verkoopprijs. Zodra er een koopovereenkomst is gesloten, worden  ook de betaling en het verhuizen van het domein begeleid. Zodra het domein met succes is overgedragen, wordt het bedrag – minus een kleine  commissie – aan jou overgemaakt.

Domeinnaam te koop zetten in ons dashboard
Dankzij de samenwerking tussen XXL en Undeveloped, kun je nu met 1 muisklik je domeinnaam in ons dashboard te koop zetten. Je voert je gewenste “bieden vanaf” en “koop-nu-prijs”  in, klik daarna op de “zet te koop” knop, en je domeinnaam staat binnen enkele tellen op de marktplaats van Undeveloped.

Het te koop zetten van domeinnamen is slechts de eerste stap in onze samenwerking. In de toekomst hebben we nog een aantal andere  interessante ideeën, dus stay tuned!