Wat betekenen al die knopjes aan de bovenkant van de file manager?

Wat betekenen al die knopjes aan de bovenkant van de file manager?


Bestand

Met deze knop kan je een bestand aanmaken, er verschijnt een pop-up waarin je de naam kunt aangeven. Vervolgens heb je de optie om te kiezen waar het bestand wordt aangemaakt, klik op Create New File om het bestand aan te maken.

Map

Met deze knop kan je een map aanmaken, er verschijnt een pop-up waarin je de map een naam kunt geven. Vervolgens heb je de optie om te kiezen waar deze map wordt aangemaakt. Klik op Create New Folder om de map aan te maken.


Kopiëren

Met deze knop kan je een bestand kopiëren, er verschijnt een pop-up waar je kunt aangeven waar je het bestand naar toe wilt kopiëren. Klik op Copy File(s) om het bestand te kopiëren.

Verplaatsen

Met deze knop heb je de optie om een bestand te verplaatsen, er verschijnt een pop-up waar je kunt aangeven naar welke map je het bestand wilt verplaatsen. Klik op Move File(s) om het bestand te verplaatsen.

Uploaden

Met deze knop heb je de optie om bestanden te uploaden. Het is mogelijk om een zip bestand te uploaden, maar helaas kan je niet een folder of meerdere bestanden in 1x uploaden. Dan zal je gebruik moeten maken van FTP. Wanneer je op deze knop klikt wordt je doorgestuurd naar een nieuwe tabblad, vervolgens krijg je het onderstaande te zien

Downloaden

Met deze knop kan je een geselecteerde bestand downloaden, het is niet mogelijk om een bestand te downloaden tenzij je deze eerst comprimeert.

Verwijderen

Met deze knop kan je een bestand verwijderen, er verschijnt een pop-up waarbij je kan aangeven als je het bestand volledig wilt verwijderen door de prullenbak over te slaan. Als je dit niet doet komt het bestand in de prullenbak te staan, dit telt mee voor je schijfruimte. Klik op Confirm om het bestand te verwijderen.

Naam wijzigen

Met deze knop heb je de mogelijkheid om de naam van een folder/bestand aan te passen. Er verschijnt een pop-up waarbij je de naam kunt veranderen. Klik op Rename File om de naam te wijzigen

Bewerken

Met deze knop kan je een bestand bewerken, wanneer je hier op klikt opent er een nieuwe tabblad met een editor. Breng hier je wijzigingen aan en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

HTML-editor

Met deze knop kan je gemakkelijk een HTML bestand bewerken, selecteer het .html bestand en klik op HTML-editor. Er opent en nieuw tabblad met een editor, als je op Brondcode klikt krijg je de code te zien. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Rechten

Met deze knop kan je de rechten van een bestand/folder wijzigen. Wat kan je hier precies mee? Er opent pop-up waarbij je de rechten kan wijzigen. Klik op Change Permissions om de wijzigingen aan te brengen.

Weergeven

Met deze knop kan je gemakkelijk een bestand inzien. Selecteer eerst een bestand en druk vervolgens op deze knop, een nieuwe tabblad wordt geopend waarin je de content van het bestand kunt inzien.

Extraheren

Met deze knop kan je een .zip bestand uitpakken. Selecteer het bestand en klik op deze knop. Vervolgens krijg je een pop-up te zien waarin je kan kiezen in welke folder je het wilt uitpakken. Klik op Extract File(s) om het bestand uit te pakken.


Comprimeren

Met deze knop kan je een bestand comprimeren. Selecteer een bestand/folder en klik op deze knop. Vervolgens krijg je een pop-up te zien, hier kan je kiezen voor het compressietype en waar je het gecomprimeerde bestand wilt plaatsen. Klik op Compress File(s) om het bestand/folder te comprimeren.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.