LiteSpeed Tuning instellingen tweaken

LiteSpeed Tuning instellingen tweaken

Combined CSS Priority

Deze instelling is beëindigd vanaf v3.5. De oorspronkelijke CSS-prioriteit blijft behouden.

CSS Excludes - Leeg

Als je minificatie, combinatie of push voor CSS hebt ingeschakeld op het tabblad CSS-instellingen, kun je hier bepaalde CSS uitsluiten. Gebruik deze ruimte om alle CSS-bestanden (één per regel) weer te geven die je wilt uitsluiten van de optimalisatiefuncties. Je kan volledige URL's of een gedeeltelijke tekenreeks invoeren. Het is niet nodig om jokertekens in gedeeltelijke tekenreeksen te gebruiken.

Combined JS Priority

Deze instelling is beëindigd vanaf v3.5. De oorspronkelijke JS-prioriteit blijft behouden.

JS Excludes - Leeg

Als je minificatie, combinatie of push voor JavaScript hebt ingeschakeld op het tabblad JS-instellingen, kun je hier sommige JS uitsluiten. Gebruik deze ruimte om alle JS-bestanden (één per regel) weer te geven die je wilt uitsluiten van de optimalisatiefuncties. Je kan volledige URL's of een gedeeltelijke tekenreeks invoeren. Het is niet nodig om jokertekens in gedeeltelijke tekenreeksen te gebruiken.

Max Combined File Size

Deze instelling is beëindigd vanaf v3.5.

UCSS Whitelist - Leeg

Er kunnen CSS-selectors (meestal id's of klassen) zijn die je altijd wilt opnemen in de berekende Unieke CSS. Je kan de selectors in deze instelling weergeven, één per regel. Alle selectors die hier worden toegevoegd, worden gecombineerd met onze vooraf gedefinieerde lijst die je hier op Github kunt zien.

Deze instelling is specifiek voor selectors die in de CSS verschijnen. Het invoeren van ouder-ID's of klassen uit de HTML-code werkt niet.

Bovendien moet je er zeker van zijn dat je precies naar de CSS-selector verwijst zoals deze wordt weergegeven in het CSS-bestand.

Voorbeeld

HTML:

<div class="parent-class">
    <p class="child-class">Ik ben een kind</p>
</div>

CSS:

.child-class {
   font-size: .75em;
}

Om .child-class voor die alinea op de witte lijst te zetten, voerje .child-class in het tekstvak in. Hoewel ernaar verwijzen met .parent-class .child-class in andere contexten kan worden begrepen, zal het niet werken voor UCSS Whitelist omdat het niet op die manier in de CSS-code verschijnt.

Er zijn enkele CSS-kiezers die pas zichtbaar worden als er gebruikersinteractie op de pagina is (bijvoorbeeld scrollen). Deze selectors kunnen niet op de witte lijst worden gezet.

Seperate CCSS Cache Post Types

Standaard wordt voor elk berichttype één set Critical CSS opgeslagen. Dat wil zeggen, CCSS voor berichten, CCSS voor pagina's, CCSS voor producten (als je een aangepast berichttype hebt met de naam "Product"). Als je een berichttype hebt waarbij elk item binnen dat berichttype een andere opmaak heeft, dan is één set Critical CSS niet voldoende. Voeg dat berichttype toe aan het vak en Critical CSS wordt gegenereerd voor elk item van dat berichttype.

Als elke pagina op de site een andere opmaak heeft, voer je de pagina in het vak in. Voor elk afzonderlijk bericht van het type Pagina op de site worden afzonderlijke kritieke CSS-bestanden opgeslagen.

Seperate CCSS Cache URI's

Als je pagina's hebt die niet dezelfde opmaakregels volgen als de rest van hun berichttype, kun je de URI's (of gedeeltelijke URI's) voor die pagina's in dit vak vermelden. Er worden afzonderlijke kritieke CSS-bestanden gegenereerd voor paden die deze tekenreeksen bevatten. De URI's worden vergeleken met de REQUEST_URI-servervariabele. Om het begin van een URI aan te geven, voeg je ^ toe aan het begin van de tekenreeks. Om een exacte overeenkomst te maken, voeg je $ toe aan het einde van de tekenreeks.

Voorbeelden van stringovereenkomsten
Stel dat u de volgende URI's hebt:


/recepten/bakken/
/recepten/bakken/cakes
/recepten/bakken/brownies
/populair/recepten/bakken/
De tekenreeks /recipes/baking/ komt overeen met alle vier de URI's.


De string /recipes/baking/$ komt overeen met #1 (omdat $ exact match aangeeft).


De tekenreeks ^/recepten/bakken komt overeen met #1, #2 en #3 (omdat ^ het begin van de URI aangeeft).

Critical CSS Rules - Leeg

Wanneer CSS asynchroon laden is ingeschakeld op het tabblad CSS-instellingen, wordt kritieke CSS automatisch gegenereerd. Misschien wil je een paar extra definities noemen die eerst moeten worden geladen om de inhoud boven de vouw op de juiste manier te stylen. Voer die regels hier in in gewone CSS, net zoals ze in uw stylesheet verschijnen. Ze worden toegevoegd aan de gegenereerde CSS.

JS Deferred Excludes - Leeg

Als Load JS Deferred is ingeschakeld op het tabblad JS Settings, zijn er mogelijk JavaScript-bestanden die je niet wilt uitstellen. Lijst ze hier op, één per regel. Je kan de volledige URI of gedeeltelijke tekenreeksen vermelden die moeten worden gekoppeld (geen jokertekens).

Guest Mode JS Excludes - Leeg

Er kunnen enkele JavaScript-bestanden of inline JS-code zijn die je wilt uitsluiten van de gastmodus. Lijst ze hier op, één per regel. Je kan de volledige URI of gedeeltelijke tekenreeksen vermelden die moeten worden gekoppeld (geen jokertekens).

Alternatieve manieren om hetzelfde te doen:


- Het API-filter litespeed_optm_gm_js_exc.
- Markeer elementen in HTML-code met het kenmerk data-no-defer="1".

Inline JS Deferred Excludes

Deze instelling is beëindigd vanaf v3.5.

URI Excludes - Leeg

Als er pagina's zijn die je wilt uitsluiten van optimalisatie, kan je deze hier vermelden. Je kunt een volledig pad of een gedeeltelijke tekenreeks gebruiken.

Optimize for Guest Only - ON

Indien ingesteld op ON, worden CSS- en JavaScript-optimalisaties alleen uitgevoerd voor niet-ingelogde bezoekers.

Indien ingesteld op OFF, worden optimalisaties uitgevoerd voor alle bezoekers, wat betekent dat elke gebruikersrol zijn eigen set gegenereerde CSS en Javascript heeft.

Role Excludes - Niet aangevinkt

Er kunnen gebruikersrollen zijn die je wilt uitsluiten van elke vorm van optimalisatie. Als je bijvoorbeeld een beheerder bent en nieuwe functionaliteit test, wil je misschien jouw beheerdersrol uitsluiten van optimalisatie totdat jouw tests zijn voltooid.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.