Duurzame hosting

Door het gebruik van 100% windenergie, energie-efficiënte servers en het jaarlijks planten van een boom voor elke gehoste website, doen wij er alles aan om onze klimaatimpact te verkleinen.

Duurzaamheid

Groene hosting voor een betere wereld


Je website en e-mail staan op servers in datacentra, die veel stroom verbruiken en zo dus broeikasgassen uitstoten. Ook de computers van jezelf, je klanten en bezoekers verbruiken stroom. Een gemiddelde website met zo'n 1.000 pageviews per maand stoot jaarlijks ongeveer 21 kg CO2 uit, net zoveel als een auto die 100 km rijdt. Door je website en e-mail bij XXL Hosting onder te brengen, verkleinen en compenseren we deze CO2-uitstoot zoveel mogelijk.

Datacentra met 100% windenergie

Datacentra gebruiken veel stroom, namelijk 2,3% van het totale stroomverbruik in Nederland. We vinden het daarom belangrijk dat we voor de keuze van een datacenter kijken naar hoe zij stroom inkopen. Onze serverinfrastructuur staat in datacentra van Interxion, die uitsluitend van windenergie gebruik maken.

Energie-efficiënte servers

Slimme caching- en optimalisatietechnieken voor het tonen van websites zorgen ervoor dat er veel minder processorcapaciteit nodig is voor elke websitebezoeker, zodat minder energie wordt verbruikt. Daarnaast wordt onze servercapaciteit vollediger benut door de inzet van zowel virtualisatie als containerisatie.

1 website = 1 boom gepland per jaar

We laten voor elke website dat we hosten een boom planten. Elk jaar weer. Hiervoor werken we samen met Eden Reforestation Projects. Zij betalen lokale bevolking om bomen te planten in landen zoals Madagascar, Haïti, Nepal en Indonesië. Zo verklein je niet alleen je klimaatimpact, maar ook de armoede in de wereld.

Video

Jaarlijks een boom voor elke website

We willen meer doen om onze klimaatimpact te verkleinen, bovenop het gebruik van datacentra met 100% windenergie en energie-efficiënte servers. Om die reden laten we voor elke website die bij ons gehost staat een boom planten. Elk jaar weer. Wij werken hiervoor samen met Eden Reforestation Projects, die lokale bevolking in landen zoals Madagascar, Haïti, Nepal en Indonesië aanneemt om bomen te planten. Zo compenseren we niet alleen CO2, maar krijgen deze mensen ook een betere toekomst.bomen gepland
dankzij onze klanten

werkdagen gecreëerd
dankzij onze klanten

The Green Web Foundation
Eden Reforestation Projects
Bestellen

Klimaatimpact van je e-mail en website verkleinen?


Host je website op een hostingpakket dat draait op 100% windenergie, energie-efficiënte servers en waarvoor elk jaar een boom wordt gepland. Vanaf slechts 2,50 euro per maand.

Bestellen

of stel ons je vraag via de chat