Over ons

Nieuwsgierig naar het bedrijf en de mensen achter XXL Hosting? Ontmoet ons team op deze pagina. Aangenaam kennis te maken.

Sympathiekste hoster van Nederland

De meest gastvrije hoster van Nederland

Al meer dan 20 jaar zijn we actief op de hostingmarkt en zijn we de provider die meer biedt: meer service, meer mogelijkheden en meer betrouwbaarheid. In augustus 2000 hielpen we onze eerste klanten om de eerste online stappen te zetten. Inmiddels beheren we meer dan 30.000 websites en hebben we veel klanten online zien groeien. Wij zijn jouw gastheer op internet en nemen je mee in de digitale wereld op een gastvrije, proactieve en simpele manier.Gastvrij

Elke hostingpartij in Nederland doet bijna hetzelfde. Het is daarom moeilijk voor iemand die een hoster zoekt om er een te vinden die bij hem past. Er wordt al snel naar de meeste bits en bytes voor het minste geld gekeken. Daar doen wij liever niet aan mee. Wij onderscheiden ons door de meest gastvrije hoster van Nederland te zijn. We geloven er in dat je daar veel verder mee komt. Wij staan klaar voor jou! We zijn maar een muisklik of telefoontje van verwijderd. Wij willen met onze diensten jou succesvol laten zijn op het internet.

Proactief

We brengen je altijd op de hoogte over alles wat ook maar een beetje invloed kan hebben op je website en email, ook als we dit al voor je hebben opgelost. We vinden het belangrijk dat je weet wat we op de achtergrond voor je doen. Denk aan meldingen over server-updates, als we malware hebben gevonden op je site, of als er een nieuwe versie voor je gebruikte software uit is. We willen zoveel mogelijk drempels voor je wegnemen, zodat alles op rolletjes blijft lopen.

Simpel

De digitale wereld kan voor sommigen nogal een brij van gekke en technische termen zijn. Dat klinkt misschien interessant, maar wat heb je aan vakjargon als niemand je verstaat? Wij willen alles zo simpel en begrijpelijk mogelijk maken en aan je uitleggen, zodat iedereen het begrijpt.

Team

Meet the XXL-team


Leer de mensen achter XXL Hosting kennen. Zij staan dagelijks voor je klaar om jouw verblijf in ons online hotel tot een vijfsterren-beleving te maken. Aangenaam kennis te maken!

Douwe Zijlstra
Douwe Zijlstra

Als schoonmaker zorgt Douwe er voor dat het online verblijf van onze hotelgasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk is, en ruimt hij alle storingen en issues die hij tegen komt netjes op.

Ruben Hiemstra
Ruben Hiemstra

Ruben werkt op de front-office in ons hotel en heeft een ontembare drive; niet alleen goed voor XXL, maar ook voor onze hotelgasten. Hij adviseert graag hoe je meer uit je online verblijf haalt.

Edwin Tjallings
Edwin Tjallings

Edwin werkt op de technische dienst en zorgt er voor dat alle faciliteiten in ons hotel altijd tiptop in orde zijn voor onze gasten. Op Edwin kun je bouwen, hij gaat door waar een ander stopt.

Jesse Span
Jesse Span

Als chefkok in ons hotelrestaurant, bakt Jesse de lekkerste projecten en antwoorden op vragen. Geen vraagstuk is hem te gek; hij heeft alle ingredienten in huis voor een passende oplossing.

Sven Nauta
Sven Nauta

Sven verzorgt de roomservice. Met slechts 1 telefoontje of muisklik zorgt hij dat problemen opgelost worden en je verblijf in ons webhotel aangenamer wordt.

Sander Cruiming
Sander Cruiming

Omdat Sander al sinds 2000 bij ons werkt, is hij onderdeel van het hotelinterieur. Hij houdt de marktontwikkelingen in de gaten en tilt XXL met innovaties en verbeteringen naar een hoger niveau.

Milan Pakan
Milan Pakan

Als systeembeheerder van ons hotel zorgt Milan ervoor dat de IT faciliteiten voor onze hotelgasten altijd goed werken. Bij een technische probleem komt hij snel met een passende oplossing.

Ervaring

Meer dan 20 jaar hostingkennis en -ervaring


In het jaar 2000 zag de online wereld er heel anders uit dan tegenwoordig. Online gaan deed je via een krakende en piepende inbelverbinding, zoeken met Ilse.nl en Altavista, en chatten via MSN en ICQ. Weinig mensen hadden nog een domeinnaam, website of e-mailadres. We pionierden door websites te bouwen en hosten, en via-via vroegen steeds meer mensen ons om ook voor hen de hosting en domeinnaam te verzorgen. Meer dan 20 jaar later is internet niet meer weg te denken voor onze klanten, en helpen we hen daar nog steeds met hetzelfde enthousiasme en plezier mee als vroeger!

Events

Ontmoet ons team op events en bijeenkomsten


Regelmatig organiseren we ontbijtsessies waar we interessante presentaties geven en kennis met je delen om meer uit je online business te halen. Hieronder kun je van een aantal ontbijtsessies een korte impressie terugkijken. Daarnaast zijn we vaak te vinden op beurzen en andere bijeenkomsten. Zien we je binnenkort?

Ontbijtsessie December 2019
Ontbijtsessie December 2019
Ontbijtsessie Juni 2019
Ontbijtsessie Juni 2019
Ontbijtsessie Maart 2019
Ontbijtsessie Maart 2019
Klanten

Bekijk de ervaringen van onze klanten


Al meer dan 20 jaar helpen we onze klanten succesvol online te zijn. Elke klant is anders en heeft een eigen verhaal. Lees ervaringen, wie ze zijn, en wat ze online doen in ons gastenboek.

Klaus en Petra Spithost
IT-Works

Klaus en Petra zijn sinds 2011 een resellerklant van XXL. Zij hebben samen het bedrijf IT-Works, waarmee ze klanten helpen met domeinen, hosting en sites. Ze wonen en houden kantoor aan boord van een prachtig schip, en zijn zo op vele bijzondere plekken.

Lees meer
Jan Alkema
Brownies and Downies

Jan Alkema runt nu zo'n anderhalf jaar de vestiging van Brownies en Downies in Leeuwarden, samen met zijn zoon en vrouw. Er werken daarnaast 16 "kanjers" in het cafe, en Jan vindt het elke dag een feestje om dit te mogen doen.

Lees meer
Edwin Kruis
Belco

Edwin begon samen met Eelco in 2013 een telefonieplatform voor webshops, genaamd Belco. Dit is door de jaren heen uitgegroeid tot een omni-channel klantenservice platform, wat XXL Hosting ook gebruikt. Edwin kent XXL al sinds 2002, en beveelt XXL altijd aan.

Lees meer


Blog

Blijf op de hoogte via onze blog


Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij XXL Hosting of naar de laatste trends op het gebied van online business? Lees onze blogs!

Maak je webshop klaar voor Black Friday met deze 5 tips
Maak je webshop klaar voor Black Friday met deze 5 tips

Black Friday staat weer voor de deur. De "officiële start" van het vakantie shoppingseizoen is op 26 november. Om als webshop optimaal te kunnen profiteren van Black Friday, deel ik in deze blogpost ...

Lees verder
RQ: het job- en queue-systeem voor ons nieuwe dashboard
RQ: het job- en queue-systeem voor ons nieuwe dashboard

Achter de schermen zijn we bij XXL Hosting bezig met een nieuwe versie van ons dashboard. Een van onze doelen is om onze klanten en resellers meer informatie te presenteren over hun websites en domein...

Lees verder
Boost de snelheid van je WordPress website met LiteSpeed Cache
Boost de snelheid van je WordPress website met LiteSpeed Cache

Wist je dat je op onze hostingservers de snelheid van je WordPress website aanzienlijk sneller kunt maken, gratis en voor niets? We hebben namelijk het supersnelle LiteSpeed als webserver op al onze ...

Lees verder


Certificering

Beveiliging & privacy gecertificeerd


Als je het onderbrengen van je website, applicatie, e-mail of domeinnaam aan ons toevertrouwd, nemen we die taak uiterst serieus. Een goede beveiliging en privacy is een essentieel onderdeel van die taak. We kunnen natuurlijk zeggen dat we dat "goed geregeld" hebben, maar het is betrouwbaarder als een onafhankelijke externe partij dit regelmatig toetst en bevestigd volgens erkende standaarden. XXL Hosting is daarom ISO 27001 en ISO 27017 gecertificeerd.

ISO 27001 is de wereldwijd erkende standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee kunnen we aantonen dat we alle beveiligingsrisico's in kaart hebben gebracht, daar passende maatregelen voor hebben genomen, en voortdurend checken of aan alle maatregelen wordt voldaan en er eventueel verbeteringen nodig zijn. Een externe auditor controleert regelmatig of aan alle eisen van de standaard wordt voldaan.

ISO 27017 is een uitbreiding op de 27001 standaard, die inzoomt op de risico's en maatregelen die spelen in onze rol als aanbieder en afnemer van clouddiensten. Omdat we als hostingprovider clouddiensten aanbieden aan jou als klant, maar wij zelf ook bij externe leveranciers clouddiensten inkopen - is het essentieel dat de beveiliging en privacy in de gehele keten gewaarborgd is.

IS0 27001 + 27017 certificering

Video

Groene hosting voor een betere wereld

We doen er alles aan om de klimaatimpact van je website en e-mail te verkleinen en compenseren:

We gebruiken datacentra die uitsluitend op 100% windenergie draaien.

Onze servers zijn energie-efficiënt dankzij caching- en optimalisatietechnieken.

We laten voor elke website dat we hosten een boom planten. Elk jaar weer.

Lees meer over onze duurzame hosting

Reviews

Tevreden klanten is waar we het voor doen


Gasten waarderen het verblijf met hun website, e-mail en domeinnaam in ons "webhotel" met gemiddeld een 9,7 op basis van 315 beoordelingen. Ook zijn we uitgeroepen tot een van de klantvriendelijkste organistaties van Noord-Nederland. Hier zijn we erg trots op!

Zojuist geholpen met mijn website. Wat een geweldige en snelle service. Helemaal goed!!

Fons van Gijsel
3 oktober 2020

Perfecte provider waar wij al jaren met veel plezier zaken mee doen. De hosting op zichzelf is niet eens de belangrijkste reden - maar wel dat dit bedrijf zeer sympathiek naar de klanten is, altijd zeer goed bereikbaar is (ook in het weekend en (vanwege tijdsverschillen) vaak 's nachts). De snelheid en prijzen zijn mooi in evenwicht en er komt elk jaar wel weer een noviteit / uitbreiding / feature bij in hun hostingpakket. Kortom... absolute aanrader voor iedereen die betrouwbare, betaalbare en sympathieke hosting zoekt!

Kabalebo Nature Resort
20 februari 2020

Slimme mensen met verstand van zaken. Al jaren bijna 20 jaar klant en de service, snelheid, producten en kwaliteit blijven verbeteren. Goed bereikbaar, ze willen je echt helpen en niet alleen geld verdienen en massaproductie draaien.

Marc Gooijer
23 september 2020

Top provider. Vragen worden direct beantwoord door deskundige medewerkers. Een aanrader!

Wim Kuijpers
21 april 2020

Perfecte service en dan bedoel ik niet alleen de hosting - maar zeker ook de klantenservice. Zelfs met niet-hosting-gerelateerde problemen (technisch van aard) proberen ze er samen uit te komen. Er zijn ongetwijfeld hosters die goedkoper zijn - maar beter zijn die absoluut niet. Een betrouwbare partij die nog tijd neemt voor de klant - aanrader!

Koto Hari
25 juli 2020

Al jaren brengen we onze domeinen en websites met tevredenheid onder bij XXL Hosting. Naast de altijd goedgeluimde en sympathieke support is XXL's helpdesk ook heel kundig, denken de medewerkers met je mee en werken ze razendsnel. Dus niets dan complimenten voor de service. Ook op technisch vlak loopt het altijd vlekkeloos. Een prima, aan te raden webhoster dus.

R.
20 februari 2021

Ik zit inmiddels bijna twee jaar bij XXL Hosting en ben zeer tevreden. Bij alle vragen of problemen krijg ik altijd snel en duidelijk antwoord. Als het via de chat technisch ingewikkeld is wordt er ter verduidelijking nagebeld en uitgebreid meegedacht over oplossingen. XXL Hosting communiceert ook goed wanneer er werkzaamheden worden verricht, zodat je daar rekening mee kan houden en niet voor verrassingen staat. Zo wordt alle soft- en hardware altijd up-to-date gehouden en werkt alles snel en veilig.

Raymond Moonen
16 januari 2021

Bij mailprobleem contact gehad via mail met XXL en zij reageerden vrij snel en gaven aan wat er moest gebeuren om de problemen op te lossen. Deze actie uitgevoerd en alles was weer in orde. De reactie vanuit XXL werd snel opgepakt. Bedankt voor de snelle service

Lex Riswick
19 februari 2021

Waarschijnlijk al bijna 20 jaar (of nog langer?) wordt mijn website hier gehost. Werkelijk perfect service en altijd heel vriendelijk en behulpzaam. En ze denken met je mee. Ik heb nooit de geringste reden gehad om ergens anders te kijken.

Eugene Dubois
2 maart 2020

We zitten denk ik al bijna 20 jaar bij XXL Hosting, zelden problemen gehad en als we die hebben is het geweldig zoals je geholpen wordt. Ze denken met je mee, zijn vriendelijk, snel en communiceren zodra er maar iets gaat veranderen. Kan niet anders zeggen dan dat XXLWebhosting een super team heeft. Friesland kan trots op jullie zijn.

Johan Meijer
9 juli 2020

Ze zijn sinds de beginjaren mooi gegroeid en professioneler geworden, maar tegelijk reageren ze nog steeds vrijwel direct en erg laagdrempelig. Zeer prettig.

Kees
31 juli 2020

Waar vind je een betere hosting provider? Stop met zoeken, XXL Hosting is de beste volgens mij. Snelle online klantenservice. Met de hosting van verschillende sites (o.a. WordPress) nog nooit problemen gehad en anders word je wel goed en snel geholpen.

Sem van Geffen
30 juli 2020

Namens ons bedrijf heb ik regelmatig contact met XXL Hosting. Ze reageren altijd vriendelijk, professioneel en snel. Denken ook graag mee voor nieuwe oplossingen!

Ad Dusol
13 maart 2021

Zijn al jaren tevreden klant. Men is professioneel, supersnel met oplossen van event. problemen. Communiceren snel en adequaat. Aanrader

Arie Bonestaak
21 februari 2021

Super geholpen door de helpdesk van XXL Hosting. Snel, inhoudelijk en meedenkend.

Ciska TvD
1 oktober 2020

Al jaren onze hosting provider. No-nonsense en goede service.

Hans Boers
14 januari 2021

XXL webhosting is een geweldig bedrijf. Fijne mensen altijd, bij de helpdesk die mij al vaak in de afgelopen 18 jaar hebben geholpen. Soms bij nacht en ontij, tijdens feestdagen. Je kunt altijd op hen vertrouwen en bouwen. Hostingpakket, werkt fantastisch, service is geweldig, de prijzen zijn ultravriendelijk en wat je ook vraagt, er wordt altijd heel snel aktie ondernomen om je te helpen. Werkelijk in één woord, het allerfijnste bedrijf om je hostingpakket bij onder te brengen of je domeinnamen te registeren en nog heel veel meer. Subliem!

Mags Bamsbridge
30 mei 2020

Een hele fijne bedrijf! Al bijna 10 jaar klant en altijd goede ervaringen met de medewerkers. Ik wordt altijd goed geholpen met al mijn vragen. Ook als leek, snap ik dan wat ik moet doen of zij doen het voor mij als het niet lukt. Ik kan ze altijd bellen of via de chat bereiken. Alles werkt prima bij de hosting ook. Super tevreden klant ben ik.

Yogacentrum De Bron
7 januari 2020

Sympathiek bedrijf! Bijna of zelfs al meer dan 20 jaar klant met diverse websites, via diverse organisaties en bedrijven. Altijd erg vakkundig en dienstbaar geholpen met grote en kleine problemen, vaak veroorzaakt door eigen onkunde, ondanks dat, altijd even vriendelijk en behulpzaam. Goede prijs/kwaliteit verhouding en voor zover mijn kennis reikt, nooit offline geweest anders dan aangekondigd onderhoud of externe overmacht. Je weet wat je krijgt en ze zeggen wat ze doen! Op naar de volgende 20 jaar!

Wytze B
3 februari 2020

De kwaliteit van een hostingpartij is pas merkbaar wanneer je ze ook nodig hebt met je vragen. Al jarenlang klant bij ze, en kan niet anders zeggen dat ze me altijd goed helpen, of iig op de juiste richting sturen.

Owen den Engelsman
5 augustus 2020

Hoewel ik het erg leuk vind om af en toe een nieuwe website te bouwen, word ik altijd een beetje zenuwachtig van termen als ‘verhuizen’, ‘op de achtergrond bouwen’ en ‘online gaan’. Gelukkig heeft XXLhosting een buitengewoon vriendelijke en behulpzame helpchat. Soms fixen ze het voor je, of anders geven ze een geduldige, duidelijke uitleg hoe je het zelf kunt doen. En als het niet lukt, dan bellen ze! Verder bieden ze overzichtelijke pakketten voor aardige prijzen. Ik vind ze ge-wel-dig!!

Joyce Regensburg
6 april 2020

Hierbij wil ik graag een zéér positieve review geven voor de medewerking van XXL hosting. Bij een probleem wordt er gelijk adequate gereageerd om je verder te helpen in het oplossen van het probleem. Mijn complimenten voor de zeer snelle service in deze. Een dikke 10.

Bouvierpagina
27 augustus 2020

XXL reageert altijd adequaat en snel. Ik doe al ruim 15 jaar zaken met XXL. XXL Hosting kent een zeer hoge up-time. De servers zijn snel en beheer op de machines wordt altijd probleemloos uitgevoerd.

Sjoerd Waij
6 juni 2020

Al jaren klant, en met volle tevredenheid. Zeer te spreken over de snelle en goede service!

Jeroen Savalkouls
21 mei 2020

Fijn bedrijf dat XXL Hosting. Je wordt heel snel geholpen als je een probleem hebt, je kunt ze zelfs ook nog bellen, en altijd vriendelijke medewerkers. Blij dat ik vorig jaar ben overgestapt naar XXL!

Jan Duker
16 april 2020
Contact

We staan voor je klaar via chat, e-mail en telefoon


Heb je vragen over onze diensten of heb je hulp of advies nodig? Je kunt via e-mail, telefoon en chat contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.Adres- en overige gegevens


KvK & BTW nummers

Kamer van Koophandel: 55868053
BTW nummer: NL851890684B01