Werken of stage bij XXL Hosting

Wil je werken of stage lopen bij de meest gastvrije hoster van Nederland? Lees wat wij je te bieden hebben, en solliciteer gelijk!

Meest gastvrije hoster van Nederland

Kom werken of stage lopen bij de meest gastvrije hoster van Nederland

Al meer dan 20 jaar zijn we actief op de hostingmarkt en verzorgen we voor 5000+ ondernemers, bedrijven en webbureau's de hosting van hun website en e-mail. We zien onszelf als een online hotel, waarbij wij onze klanten een vijfsterrenbeleving willen geven. Het "online verblijf" met hun website en e-mail in ons hotel moet qua klantenservice, beveiliging en techniek tot in de puntjes goed geregeld zijn. Zo helpen wij al deze klanten om online succesvol(ler) te zijn; iets wat steeds belangrijker voor hen wordt.Klantenservice

Goede hulp en ondersteuning voor onze klanten vinden we het allerbelangrijkste. We beantwoorden niet alleen hun vragen en geven advies via telefoon, e-mail en online chat - maar brengen hen ook pro-actief op de hoogte als er iets aan de hand is. De vragen die gesteld worden lopen uiteen van het instellen van een e-mailaccount en updaten van DNS records, tot het optimaliseren van de performance van een drukbezochte website en het beveiligen van een serveromgeving. We gaan daarbij altijd een stapje verder. Klanten waarderen ons daarom met een 9,7 gemiddeld, en zijn we uitgeroepen tot een van de klantvriendelijkste organisaties van Noord-Nederland. Daar zijn we trots op!

Beveiliging

Malware, spam, ransomware, hackers, phising, datalekken, ... - het internet zit vol gevaren. We zien het als onze rol en plicht om onze klanten zo goed mogelijk te beschermen tegen deze digitale bedreigingen. Dit begint bij het op orde hebben en houden van onze eigen serveromgevingen. Ook zijn we ISO gecertificeerd, waarbij een externe auditor jaarlijks onze beveiliging checkt. Daarnaast informeren en helpen we klanten als we zien dat hun website niet up-to-date of zelfs gehackt is of er zaken zijn die zij kunnen verbeteren. Ook introduceren we regelmatig nieuwe features en diensten waarmee onze klanten hun beveiliging nog beter kunnen regelen.

Techniek

De hosting- en internetwereld staat nooit stil. We houden nieuwe ontwikkelingen voortdurend in de gaten, voeren we regelmatige interne tests uit met nieuwe technieken, en praten we met externe partijen, leveranciers en onze klanten over veranderingen. Hierbij kijken we naar hoe we onze dienstverlening continu kunnen verbeteren, bijvoorbeeld op het vlak van snelheid, gebruikersgemak, beveiliging of efficiëntie. Zo hebben we eind 2020 afscheid genomen van onze laatste fysieke server, en draaien al onze hostingdiensten nu op virtuele servers en containers in de "cloud". Ook ontwikkelen we zelf kleinere applicaties, bijvoorbeeld het dashboard waarmee onze klanten diensten kunnen bestellen en beheren.

Team

Werk samen met ons aan uitdagende projecten en voor 5000+ klanten


Wij zijn een klein, maar enthousiast team. Wij werken graag met jou samen aan uitdagende projecten en voor duizenden klanten. Binnen onze organisatie zijn er veel groeimogelijkheden en is er ruimte voor je eigen ideeën. Aangenaam kennis te maken!

Douwe Zijlstra
Douwe Zijlstra

Als schoonmaker zorgt Douwe er voor dat het online verblijf van onze hotelgasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk is, en ruimt hij alle storingen en issues die hij tegen komt netjes op.

Ruben Hiemstra
Ruben Hiemstra

Ruben werkt op de front-office in ons hotel en heeft een ontembare drive; niet alleen goed voor XXL, maar ook voor onze hotelgasten. Hij adviseert graag hoe je meer uit je online verblijf haalt.

Edwin Tjallings
Edwin Tjallings

Edwin werkt op de technische dienst en zorgt er voor dat alle faciliteiten in ons hotel altijd tiptop in orde zijn voor onze gasten. Op Edwin kun je bouwen, hij gaat door waar een ander stopt.

Jesse Span
Jesse Span

Als chefkok in ons hotelrestaurant, bakt Jesse de lekkerste projecten en antwoorden op vragen. Geen vraagstuk is hem te gek; hij heeft alle ingredienten in huis voor een passende oplossing.

Mustafa Tahhan
Mustafa Tahhan

Als piccolo in ons hotel, verwelkomt en ontvangt Mustafa alle gasten. Hij wijst je graag de weg binnen ons hotel en brengt tevens al je bagage netjes en snel naar je kamer.

Sander Cruiming
Sander Cruiming

Omdat Sander al sinds 2000 bij ons werkt, is hij onderdeel van het hotelinterieur. Hij houdt de marktontwikkelingen in de gaten en tilt XXL met innovaties en verbeteringen naar een hoger niveau.

Lars Roosma
Lars Roosma

Als systeembeheerder van ons hotel zorgt Lars ervoor dat de IT faciliteiten voor onze hotelgasten altijd goed werken. Bij een technische probleem komt hij snel met een passende oplossing.

Ali Ifqiren
Ali Ifqiren

Ali regelt de turndownservice in ons hotel. Aan het einde van de dag zorgt hij dat je websites er goed voor staan en je mailboxen netjes zijn opgeruimd; Ali zorgt voor de ultieme gastenbeleving.

Arne Brouwer
Arne Brouwer

Arne verzorgt de roomservice. Met slechts 1 telefoontje of muisklik zorgt hij dat problemen opgelost worden en je verblijf in ons webhotel zo aangenaam mogelijk is.

Wat wij jou te bieden hebben


 • Werken waar jij wilt: thuis, op kantoor in centrum van Leeuwarden of Amsterdam, of tijdelijk in het buitenland
 • Werk met leuke collega's aan uitdagende projecten en voor 5000+ klanten
 • Kleine organisatie met veel groeimogelijkheden en ruimte voor eigen ideeën
 • Compleet ingerichte kantoor- en thuiswerkplek inclusief MacBook Pro
 • Goed salaris met pensioenregeling of stagevergoeding
 • Bonusregeling voor behaalde teamdoelstellingen
 • Reiskostenvergoeding: NS Businesscard of kilometervergoeding
 • Mogelijkheid om werk te combineren met je eigen bedrijf of een door ons betaalde HBO opleiding
 • Ruim opleidingsbudget om je kennis en vaardigheden verder te verbeteren
 • Wekelijkse vrijmibo (al dan niet online) en regelmatige teamuitjes

Wat wij van jou verwachten


 • Je kunt goed luisteren, lezen, schrijven en spreken in het Nederlands en Engels
 • Je bent oplossingsgericht, geduldig en kunt moeilijke zaken simpel uitleggen
 • Je hebt of volgt minimaal MBO niveau, richting ICT
 • Je bent leergierig, nauwkeurig, en kunt zowel zelfstandig als in een team werken
 • Je bent geinteresseerd in en hebt bij voorkeur ervaring met hosting

Investor in Young IT Talent

Combineer werk en HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij ons

Dankzij onze samenwerking met de Stichting Cloud IT Academy (CITA) en de Hogeschool Utrecht bieden we afgestudeerde studenten op MBO 4 niveau een unieke mogelijkheid om door te leren, werkervaring op te doen en gelijk een salaris te verdienen. Je krijgt van ons een baan, vierjarig contract en salaris. Drie dagen per week werk je bij ons, en de overige dagen volg je de duale HBO opleiding Cyber Security & Cloud van de Hogeschool Utrecht. De opleidingskosten worden door ons betaald. Meer informatie over dit programma kun je vinden op: www.jobinthecloud.nl.

Solliciteren

Werken of stage lopen bij ons?


Mail je motivatie en CV, en we nemen binnen een paar dagen contact met je op.

Mail je motivatie & CV

of stel ons je vraag via de chat