Rogier Lankhorst van Really Simple Plugins

Videoreportage

Rogier Lankhorst van Really Simple Plugins


Rogier Lankhorst van Really Simple Plugins


Wij zijn Really Simple Plugins. We maken plugins voor WordPress waaronder Really Simple SSL met meer dan vijf miljoen gebruikers. Daarnaast de plugin Complianz; dat is een cookiebanner plugin. De derde plugin is Burst Statistics voor je local hosted statistiek. Deze plugins zijn gericht op Security en Privacy.

Zes jaar geleden was ik aan het werk als ZZP'er en er was iemand die vroeg of ik zijn website snel naar SSL kon krijgen. De plugins die ik daarvoor zag waren eigenlijk heel erg zwaar qua performance en onhandig. Toen dacht ik dat ik het zelf beter kon. Binnen het eerste jaar had ik 20,000 gebruikers en toen dacht ik, ik kan hier misschien ook een betaalde plugin aan toevoegen. Vanaf toen ging het heel hard.

De werkzaamheden die we uitvoeren zijn voornamelijk programmeren en support. We zijn een jaartje of zes geleden ingecheckt bij XXL Hosting. Op dat moment had ik vooral veel websites in beheer. Ik zocht een manier om reseller te zijn. Een betrouwbare partij en dat beviel direct heel goed. De support is heel goed en de reactie snelheid is heel snel. Het platform werkt heel prettig en gebruiksvriendelijk.

De rol die XXL Hosting bij ons heeft, is als betrouwbare partner voor hosting door het goede dashboard wat ze hebben. We hoeven niet van dag tot dag contact te hebben. Maar als er iets is, dan sturen we even een mailtje en dan is het weer opgelost. XXL Hosting lost verschillende dingen voor ons op. Op heel simpel niveau, puur een hosting en soms voor Really Simple SSL, dan willen we bijzondere testomgeving bijvoorbeeld hebben. Een hostingpakket zonder beperkingen voor gebruikers, of zonder SSL, dat is niet meer standaard tegenwoordig. Maar dan is het ook mogelijk. Ik zal XXL Hosting aanbevelen bij anderen omdat het denk ik een hele fijne oplossing is, als je reseller bent, maar ook als je kleine gebruiker bent kun je laag instappen of makkelijk upgraden. Je kunt bijna met al je vragen bij hun terecht. Dus ook als je minder expert bent, dan kun je altijd met je issues komen en dan wordt het snel opgelost. Het is een hele fijne partij om mee te werken.