Hoe stel ik mijn SSL certificaat in?

Hoe stel ik mijn SSL certificaat in?

Stel je voor, je hebt een SSL certificaat aangevraagd en deze is voor je geïnstalleerd, maar je weet totaal niet hoe je nu verder moet. In de webbrowser zie je nog http terug en niet de gewenste https. In dit artikel leg ik uit hoe je dit het makkelijkst kan doen. We gaan er vanuit dat je https://www.xxlhosting.nl/handleidingen/341-hoe-vraag-ik-een-ssl-certificaat-aan-voor-mijn-domein al hebt gevolgd.

WordPress

In Wordpress is het instellen van SSL zeer makkelijk, in de wp-admin kan je een plugin downloaden genaamd Really Simple SSL. Deze plugin stelt SSL compleet voor jou in op Wordpress. Meer over Really Simple SSL en de installatie van de plugin kan je hier vinden.

In een andere CMS wordt dit al wat lastiger. Hieronder zet ik een aantal op een rij.

Prestashop

In Prestashop kan je naar de admin-omgeving navigeren, en vanuit daar naar de instellingen -> general gaan. Hier heb je een aantal SSL opties die je moet omzetten. (o.a. Enable SSL en Enable SSL on all pages) Waarbij Enable SSL SSL aan zet voor de inlogpagina's en checkout pagina's en Enable SSL on all pages ook de rest van de pagina's beveiligd. (Denk aan productpagina's en de homepage)

Screen_Shot_2017-03-13_at_10.58.09.png

Joomla

Voor SSL in Joomla heb je in principe 3 stappen nodig.De eerste stap is navigeren via FTP naar het mapje waar de Joomla website in staat. Dan open je configuration.php en zoek je naar de regel: $ live_site = ''Deze vervang je door de regel:$ live_site = 'https://www.domeinnaam.nl'

Daarna ga je in de Joomla admin backend naar Systeem -> Algemene instellingen. Hier kan je onder het tabblad Server 3 verschillende SSL opties vinden:- Geen: SSL wordt niet ingeschakeld in jouw Joomla site.- Alleen administrator: verbindingen met de administrator worden omgeleid naar HTTPS.- Gehele website: verbindingen over de gehele website worden omgeleid naar HTTPS.

Screen_Shot_2017-03-13_at_11.44.28.png

Een andere optie is gebruik maken van een SSL plugin zoals SSL Redirect.

HTML / PHP

Bij een normale HTML / PHP website, en bij vele CMS'en, kan een simpele .htaccess redirect voldoende zijn. Je navigeert hiervoor via FTP naar de public_html en opent het bestand .htaccess, let op! dit is een verborgen bestand.Eenmaal in de .htaccess kan je de volgende regels toevoegen: 

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteCond %{SERVER_PORT} ^80$

RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

 

Mocht je verder nog vragen hebben over SSL, neem dan contact met ons op.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.