Hoe voeg ik een extra FTP account toe?

Hoe voeg ik een extra FTP account toe?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat kan je met een FTP account?

Een FTP account kan worden gebruikt om bestanden van je website te uploaden en beheren. Een FTP account wordt automatisch aangemaakt bij het aanvragen van een hostingpakket, waar je deze gegevens kunt vinden is hier uitgelegd.

Je kunt een nieuw FTP account aanmaken om een gebruiker toegang te geven tot website bestanden zonder dat hij/zij toegang heeft tot je cPanel logingegevens (deze zijn hetzelfde als de standaard FTP gegevens). Voor elk account wat je toevoegt kan je speciale toegang verlenen tot een specifieke submap. Handig als je bijvoorbeeld een websitebouwer eenmalig laat kijken naar je website.

Hoe voeg ik een extra FTP account toe?

  1. Geef het account een gebruikersnaam, je hebt de mogelijkheid om het domein te selecteren
  2. Geef de gebruiker een sterk wachtwoord. cPanel heeft een wachtwoordgenerator die je kan gebruiken om een zeer sterk wachtwoord aan te maken. 
  3. Specificeer tot welke map de gebruiker toegang heeft, standaard maakt hij een nieuwe submap aan wanneer je een extra FTP account toevoegt. In dit geval geef ik de gebruiker toegang tot de public_html.
  4. Geef de gebruiker een quotum, standaard is dit Onbeperkt.
  5. Klik op FTP-account maken om het FTP-account aan te maken. 
Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.