Resourcegebruik

Resourcegebruik


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Informatie is natuurlijk belangrijk voor een website. Hier zijn hele handige opties voor binnen cPanel. Onder metingen (of Metrics als je cPanel in het Engels hebt staan) kun je het knopje Resourcegebruik of Resource Usage vinden. 

Hierin heb je 3 tabjes. In het eerste tabje dashboard kun je zien  of er in de afgelopen 24 uur een evenement is, gebeurt in de vorm van resource gebruik dus als er bijvoorbeeld 99% van de CPU gebruikt wordt. 

In het tweede tabje, Current Usage, kun je het actuele verbruik van de server componenten zien bijv de CPU, Physical memory etc. 

En tot slot het laatste tabje Snapshots. Een snapshot is een momentopname van alle resources en processen en wordt automatisch aangemaakt zodra een evenement zich heeft plaatsgevonden als jouw pakket tegen de limieten aan loopt. Je kunt dus zelf geen snapshots maken. 

Hiermee kun je op bepaalde tijdstippen terugzien wat er mis ging, en welke processen daar op dat moment verantwoordelijk voor waren.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.