Wat is inspirations in de WordPress sitebuilder?

Wat is inspirations in de WordPress sitebuilder?

Inspirations is een  WordPress website builder plugin die de eerste stap is om een nieuwe website te maken of je bestaande website te vernieuwen. Het combineert prachtige responsive Wordpress thema's met professioneel ontworpen pagina lay outs en industrie specifieke start content.


Wat is het vetschil tussen een wordpress thema en Inspiration?

WordPress gebruikt Themas om te bepalen hoe je content wordt weergegeven op je website. Je thema bepaald de kleuren, achtergrond en algemene lay-out van je website.The WordPress Theme Default Twenty Nineteen Theme and the WordPress Default Starter Content


Normaalgesproken, wanneer je een nieuwe WordPress thema installeert zie je iets wat op de bovenstaande afbeelding lijkt. Een simpele layout met dummy WordPress content. Het is een lege canvas die op jouw wacht er een meesterwerk op te schilderen.

Een Boldgrid Inspiration bevat een WordPress thema in de kern, maar geeft je veel meer dan een leeg canvas. Het is meer een “Paint-By-Numbers” (inkleurplaat) die je kan gebruiken als sjabloon voor je meesterwerk!

Wat krijg je precies met een Inspiration?

Wanneer je een Inspiration aanmaakt, kies je een categorie uit die het doel van jouw website beschrijft. Categorieën bevatten specifieke branches, zoals 'Restaurant' en 'Vastgoed', maar ook meer algemene branches, zoals 'Advies' en 'Fotografie'.

Wanneer je een category kiest, kies iets wat het dichts in de buurt komt van waar je WordPress site voor gemaakt wordt. Als je bijvoorbeeld een artiest bent, kan je voor Fotografie of Design kiezen. Als je een e-commerce winkel gaat runnen, kan je kiezen voor Marketing of Mode. 

Alle inhoud kan gemakkelijk gewijzigd worden, daar hoef je je niet druk over te maken. Probeer de lay-out te visualiseren met jouw inhoud erop en ga daar van uit. Op een later moment heb je de mogelijkheid de kleuren en vele andere factoren te wijzigen, dus probeer zonder grenzen te visualiseren wat je zoekt.

Wanneer je een category gekozen hebt, zie je verschillende thema's met content die past bij die industrie. Deze 'startercontent' heeft pagina layouts, stockfoto's en professioneel geschreven teksten die jouw zullen inspireren om deze aan te passen met jouw eigen afbeeldingen en inhoud. 

Hoe werk ik met Starter Content?

Nadat je jouw categorie hebt gekozen en een thema heeft geselecteerd, wordt je naar de inhoudsstap geleid. Vanaf hier kan je ervoor kiezen om een basisstarter van 3 pagina's, 5 pagina's of de "Kitchen Sink" te installeren. Deze wordt geleverd met 8-16 verschillende professioneel ontworpen pagina's!

Elke pagina heeft een andere layout die je kunt aanpassen en stijlen aan de behoeften van jouw website. Als dit je eerste keer is, overweeg dan om de "Kitchen Sink" te kiezen en bekijk al je opties. Je kunt altijd opnieuw beginnen als je een ander thema wilt proberen.

The “Kitchen Sink” starter pages

 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.