Hoe vraag ik een Premium SSL ( EV ) certificaat aan voor mijn domein?

Hoe vraag ik een Premium SSL ( EV ) certificaat aan voor mijn domein?


Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. 


Wanneer je bent ingelogd op het dashboard, navigeer dan in het linker menu naar ‘’ Premium SSL “. Hier krijg je een overzicht te zien van alle Premium SSL certificaten die je momenteel hebt aangevraagd en/of geïnstalleerd.

 

In dit scherm krijg je de prijs te zien, daarnaast kan je ervoor kiezen om voor 2 jaar ( met korting ) of voor 1 jaar een certificaat vast te leggen.

Als je op bestellen hebt geklikt, zal de aanvraag worden gestart.   


De volgende stap is het validatieproces. Navigeer nu terug naar het Premium SSL overzicht, klik op Beheren achter het net aangevraagde certificaat. Hier krijg je algemene gegevens van het certificaat te zien. In dit scherm krijg je ook de status van het validatieproces te zien, zo ziet het proces er uit :

 

Het validatieproces :

Aanvrager : Hier krijg je de gegevens te zien van het bedrijf dat het certificaat aanvraagt.

Aanvraaggegevens : De gegevens die je tijdens het bestelproces hebt aangegeven zullen worden gevalideerd.

Bedrijfsgegevens : Bedrijfsgegevens die worden opgenomen in een certificaat worden gecontroleerd bij een onafhankelijke bron. De bedrijfsnaam zoals opgegeven in de CSR moet exact overeenkomen met de bedrijfsnaam die bekend is bij het handelsregister. Bedrijfsgegevens zijn:

·         Statutaire- of handelsnaam

·         Rechtsvorm

·         Adresgegevens

·         Postcode

·         Plaats

·         Land/landcode

Onafhankelijke bronnen zijn:

·         Nederland: Kamer van Koophandel (KvK)

·         België: Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)

·         Overige landen: Dun & Bradstreet (D&B)

 

Houdergegevens domein : Met deze check toon je aan dat je het domein waarvoor je een certificaat aanvraagt ook beheert. Dit wordt voor je gedaan.

Overeenkomst : Bij EV aanvragen is het ondertekenen van de EV Documenten, bestaande uit een Certificate Request Form (aanvraagformulier) & Certificate Subscriber Agreement (contract) noodzakelijk. Deze formulieren worden vooringevuld, de contactpersoon van de organisatie hoeft deze alleen te controleren, te ondertekenen en te retourneren.

 


Email validatie : De leverancier van het certificaat stuurt een DCV ( Domain Control Validation ) mail naar het opgegeven adres. In het venster kan je kiezen uit een e-mail adres, aangemaakt op het domein waarvoor je een certificaat aanvraagt. Er wordt een e-mail met daarin een link naar een webpagina waarop je een code (uit dezelfde e-mail) invult gestuurd.

 

Telefonische validatie : De contactpersoon van de organisatie zoals opgegeven in de aanvraag wordt gebeld op het nummer opgegeven in het aanvraagproces, er wordt gebeld namens Sectigo ( SSL uitgever ). Hier moet wel een moment voor ingepland worden, dat kan je doen door op ‘’ telefoongesprek inplannen ‘’ te klikken.


Als alle controles met succes zijn afgerond, installeren wij het certificaat voor je op je domein. Wanneer dit gebeurt is zullen wij contact met je opnemen.

Premium SSL verlengen?

Wil je het certificaat verlengen? Dat doe je in het volgende scherm :


LET OP! Een EV certificaat wordt niet automatisch verlengd, 30 dagen voor de vervaldatum zal er contact met je gezocht worden. Mocht je hier nog niet op reageren bellen wij je 2 weken voor de vervaldatum. Als je het certificaat wilt verlengen, moet het validatieproces nogmaals doorlopen worden.

Premium SSL ( EV ) opzeggen?

Mocht je het certificaat willen opzeggen, navigeer dan naar Premium SSL > Beheren . In dit scherm kan je ervoor kiezen om het Premium SSL certificaat op te zeggen


Mocht je nog vragen voor ons hebben kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten. Of je kan een mailtje sturen naar support@xxlwebhosting.nl

 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.