Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn mailbox? (cPanel)

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn mailbox? (cPanel)

E-mail wachtwoord vergeten? Helaas is er dan geen andere optie dan het instellen van een nieuw wachtwoord. Aangezien een wachtwoord gecodeerd wordt opgeslagen is er geen mogelijkheid om je huidige wachtwoord op te vragen.

Er zijn twee mogelijkheden om je wachtwoord opnieuw in te stellen, via cPanel of via ons dashboard. Als je geen inloggegevens van cPanel hebt of cPanel niet kent dan kun je inloggen op ons dashboard. Het dashboard vindt je hier! Als je het wachtwoord niet meer weet van ons dashboard, dan kun je die opnieuw instellen met de knop Wachtwoord Vergeten. Standaard is je gebruikersnaam het e-mail adres waar wij je facturen heen sturen. Als dat het e-mailadres is waar je net het wachtwoord van opnieuw in wou stellen, dan moet je even contact opnemen met onze klantenservice!


  1. Als het gelukt is om in te loggen op ons dashboard dan kun je inloggen op cPanel. Dit doe je door links op "Hosting" te klikken, en vervolgens, naast het pakket helemaal rechts, op "Inloggen" te klikken.

  2. Als je in het cPanel bent kun je het wachtwoord opnieuw in gaan stellen. Klik onder het kopje "E-mail" op "Email Accounts".

  3.  Klik op het desbetreffende email account op "Manage" Of "Beheren" 
  4. Hier kun je onder 'Security' een nieuw wachtwoord invullen. Als je rechts op 'Generate' klikt genereert cPanel automatisch een veilig wachtwoord voor je. Je kunt deze gebruiken, maar je kunt uiteraard ook een eigen wachtwoord invullen. Als je het wachtwoord hebt ingevuld, moet je verder naar beneden scrollen om vervolgens op "Update Settings" of "Instellingen Bijwerken" klikken om de wijziging op te slaan. Het wachtwoord is nu aangepast.
Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.