E-mail instellingen (IMAP, POP, SMTP) aanpassen in Outlook

E-mail instellingen (IMAP, POP, SMTP) aanpassen in Outlook

Na de migratie werken je instellingen van Outlook waarschijnlijk niet meer. In dit artikel leg ik je uit hoe je de serverinstellingen aanpast.

Stap 1: Zoek de juiste gegevens erbij op xxlhosting.nl/login

Vul hier je domeinnaam in, vervolgens krijg je de juiste server instellingen te zien die je nodig hebt, zoals dit:

Stap 2: Open de serverinstellingen in Outlook

Hiervoor ga je naar "Bestand", vervolgens selecteer je het juiste mailaccount en daarna klik je op "Accountinstellingen -> Serverinstellingen".

Stap 3: Voer de juiste gegevens in. Let op! Mijn servergegevens verschillen van die van jou

Voer de nieuwe inkomende mailserver in, deze gegevens kan je vinden bij stap 1. Zet de poort op 993 als je IMAP gebruikt en 995 als je POP3 gebruikt. Vink ook SSL/TLS aan, dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen jou en onze server beveiligd is.


Stap 4: Klik op 'Uitgaande mail'


Featured


Stap 5: Vul bij server hetzelfde in als je bij inkomende mail hebt gedaan. (mail.jouwdomein.nl en vervang 'jouwdomein.nl' met je eigen domeinnaam)

Stap 6: Zorg ervoor dat de poort is ingesteld op 465 en dat bij 'versleutelingsmethode' SSL/TLS staat.

Stap 7: Indien nog niet aangevinkt, vink het volgende aan: Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Dezelfde instelingen gebruiken als voor de server voor inkomende e-mail.

Help! Het werkt niet. Wat nu?

Geen paniek, onze support helpt je graag met het oplossen van je probleem. Voordat je dat doet, kun je eerst wel een aantal dingen proberen om vast te stellen wat het probleem is.

Kijk eerst of je nog wel de webmail kunt bereiken op webmail.domeinnaam.nl of domeinnaam.nl/webmail. Als je die niet kunt bereiken is het een IP blokkade. Neem hiervoor contact met ons op.

Mocht je die wel gewoon kunnen bereiken, neem dan ook contact met ons op. Dan helpen we je graag verder! Je kunt ons bereiken op xxlhosting.nl/contact

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.