Integreer het script op je website

Integreer het script op je website

Door de Tracker te installeren, kun je via de marketing tool alle pagina's op je site volgen die door je contacten worden bezocht. Eenmaal geïdentificeerd, worden contacten automatisch toegevoegd op SendinBlue en kunnen ze worden ingevoerd in je workflows voor marketingautomatisering.

Je kunt vervolgens aangepaste workflows maken op basis van bezoeken aan specifieke pagina's. Als je bijvoorbeeld een webshop heeft, kun je een gerichte e-mail naar je contacten sturen op basis van een bezoek aan een specifieke categorie (bijvoorbeeld schoenen, pakken, enz.).

1. Installatie van de tracker

Je kunt een van de twee methoden gebruiken om de tracker te installeren:

  • Installatie vereist geen technische vaardigheden [Sterk aanbevolen]
  • Handmatige installatie [Geavanceerd]
1.1 Installatie vereist geen technische vaardigheden [Sterk aanbevolen]
Via de SendinBlue-plug-in

De tracker kan in slechts 2 klikken worden geactiveerd met onze verschillende plug-ins, waaronder WordPress, Prestashop en OpenCart. Om dit te doen, hoef je alleen de SendinBlue-plug-in op je CMS te installeren:

De Prestashop-plug-in installeren

De WordPress-plug-in installeren

De OpenCart-plug-in installeren

De Shopware-plug-in installeren

De Magento-plug-in installeren

Nadat de plug-in is geïnstalleerd, kun je de tracker activeren door te klikken op "Activate Marketing Automation through SendinBlue" in de plug-in instellingen. Je vindt meer informatie in de tutorials voor het installeren van de plug-ins.

Wordpress Plugin

1.2 Handmatige installatie [Geavanceerd]

Als je geen WordPress- of Prestashop-website of een oplossing voor tagintegratie zoals Google Tag Manager hebt, kun je het script handmatig op je website installeren.

We raden je ten zeerste aan je webontwikkelaar te vragen het script te installeren. Dit duurt slechts enkele minuten.

Je vindt het script in de instellingen van Marketing Automation. Het begint en eindigt met <script> </script>.

Om dit te doen, moet je het hoofdscript in je website invoegen. Net als bij Google Analytics moet je je script toevoegen aan het "header" -bestand (bijv. Header.php). Plaats het script tussen de tags <head> en </head>.

Het is het beste om je script net vóór de afsluitende tag </head> te installeren om te voorkomen dat je in een andere tag plakt. Als je geen tag </head> heeft, kun je het script toevoegen net vóór de tag <body>.

2. Verificatie

Nadat het script is toegevoegd, controleer je of het goed werkt door te kijken naar de geüploade gegevens in de logs. Wacht een paar minuten na het installeren van het script voordat je controleert of "pagina" -gegevens zijn geüpload in de logs. Je kunt je ook controleren door in te loggen op je emailmarketing account en vervolgens je website te bezoeken

Waarschuwing: het automatiseringsscript houdt alleen geïdentificeerde gebruikers bij, d.w.z. gebruikers die hun e-mailadres op je website hebben ingevuld of gebruikers die op je inschrijvingsformulier of in een van je Emailmarketing e-mails hebben geklikt.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.