Importeer je contacten

Importeer je contacten

Email marketing platform maakt het mogelijk email campagnes en marketing automations berichten te sturen naar je contacten. Om dit te doen moet je eerst je contacten importeren in de tool.

Je contact zijn e-mailadres is niet het enige wat je kan importeren. Je kan extra data importeren zoals voornaam, achternaam, geboortedatum, telefoonnummer, etc. Dit noemen we contact attributen.

Importeer methodes

Er zijn een aantal manieren waarop je contacten kan importeren. Ga naar de contacten pagina en klik op de importeer contacten knop om alle opties te zien.

Op de volgende pagina, kies voor uploaden door middel van een bestand of kopieren en plakken van een spreadsheet.

1. Importeer contacten van een CSV of TXT bestand

De meeste gebruikers preferen deze import methode. Veel website systemen zoals Wordpress, Prestashop, etc. en CRM systemen zoals Pipedrive, SalesForce, etc hebben vaak de optie om de contacten te downloaden via een CSV bestand.

2. Voeg contacten handmatig toe

Je kan ook contacten handmatig toevoegen. Met deze methode moet je alle contacten 1 voor 1 toevoegen. Voor een grote import raden we aan om de kopieer/plak methode te gebruiken.

3. Kopieer en plak contacten

Om contacten te importeren door middel van de kopieer en plak methode, plak je alles in 1x in het lege veld in de tool. (Je kan tot 500 contacten toevoegen zonder de CSV of TXT methode te gebruiken)

Voeg elk nieuw contact op een line en plaats een tab tussen elke stukje informatie over het contact. Elk contact en de attributen dienen gescheiden te worden door een komma, puntkomma of een tab. Net als het voorbeeld hier beneden.

EMAIL SURNAME NAME 
john@example.com Smith John
harry@example.com Pierce Harry
howard@example.com Paige Howard

Importeer contacten

Om contacten te importeren kies dan een van de methoden hierboven. In ons voorbeeld kiezen we voor het importeren door middel van een CSV bestand. Om dit te doen, ga naar de contacten pagina.

1.Upload het bestand

Klik op importeer contacten knop.

Dan, klik op de methode die je wil. Wij kiezen hier voor upload een bestand.

Klik op selecteer je bestand en kies het CSV bestand, or sleep het naar de browser.

Hierna zie je een voorbeeld van de contacten en de attributen die worden geïmporteerd van je bestand.

Als de contacten en attributen goed zijn, klik je op bevestig je bestand en ga door naar de volgende stappen.

2. Mapping data

In deze stap geef je aan hoe de gegevens uit je bestand moet matchen met je contactpersonenlijst. Als je je contactattributen al hebt gedefinieerd in je instellingen.

Om de gegevens aan een ander contactkenmerk te koppelen of de gegevens als "niet importeren" te markeren, klik je in het vervolgkeuzemenu Contactkenmerk en kies je de gewenste optie.

Je kunt er ook voor kiezen om een nieuw kenmerk toe te voegen om een nieuw contactattribuut te definiëren.

3. Selecteer een lijst

Kies nu de lijst (en) waaraan je nieuwe contacten worden toegevoegd. Je kunt een of meerdere bestaande lijsten selecteren of een nieuwe lijst maken.

Voltooi je import

Voordat je je contacten importeert, wordt je gevraagd een aantal belangrijke instellingen te bevestigen.

Standaard instellingen

  • Als er al contacten in je import bestaan in je contactenlijst, worden hun kenmerken bijgewerkt om de huidige import weer te geven.
  • Je e-mailcontactpersonen worden niet op de zwarte lijst geplaatst.

Klik op de schakelaar naast elke optie om het tegenovergestelde van de standaardinstelling te kiezen.

Opt-in overeenkomst

De tool mag alleen worden gebruikt om e-mails of sms-berichten te verzenden naar contactpersonen die officieel hebben ingestemd (aangemeld) om je berichten te ontvangen. Lees onze opt-in-richtlijnen om ervoor te zorgen dat je alleen opt-in-contactpersonen importeert en vink vervolgens het vakje aan.

Klik op Bevestig je import om met je import te beginnen.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.