Horde webmail stopt; migratie naar Roundcube

Horde webmail stopt; migratie naar Roundcube

Geschreven op 25-11-2022 door Sander Cruiming
Categorieën: cPanel

Horde webmail stopt; migratie naar Roundcube

Als je een mailbox bij ons hebt, kun je via webmail overal met een browser inloggen op je mailbox. Momenteel bieden we twee webmailprogramma's aan: Horde en Roundcube. Omdat Horde niet meer wordt bijgewerkt, heeft cPanel besloten om Horde te gaan verwijderen bij de eerst komende update. Roundcube blijft dan als enig webmailprogramma over. In deze blogpost lees je meer over deze wijziging.

Waarom stopt Horde webmail?

De ontwikkelaars achter Horde zijn gestopt met het actief werken en updaten van Horde. Er worden dus geen updates meer uitgebracht voor Horde. Zo is Horde nu afhankelijk van PHP versie 7.4, en zal Horde niet geschikt worden gemaakt voor PHP versie 8 en later. Dit betekent dat het om veiligheidsredenen niet lang meer op onze servers gebruikt kan worden.

Wanneer stopt Horde webmail?

Horde webmail zal tijdens de upgrade naar de eerstvolgende cPanel versie worden verwijderd. Begin 2023 zullen we naar deze versie updaten.

Wat gebeurt er met mijn data die in Horde webmail staat?

Alle data wordt automatisch gemigreerd naar Roundcube webmail. Het gaat hier dan om e-mail, contacten en agenda-afspraken. E-mail is nu ook al via Roundcube in te zien, maar de contacten en agenda-afspraken worden pas begin 2023 tijdens de upgrade omgezet; dus op het moment dat Horde verdwijnt.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.