Maak je webshop klaar voor Black Friday met deze 5 tips

Maak je webshop klaar voor Black Friday met deze 5 tips

Geschreven op 10-11-2022 door Sven Nauta
Categorieën: WooCommerce

Maak je webshop klaar voor Black Friday met deze 5 tips

Black Friday staat weer voor de deur. De "officiële start" van het vakantie shoppingseizoen is op 26 november. Om als webshop optimaal te kunnen profiteren van Black Friday, deel ik in deze blogpost 5 tips.

Tip 1: Optimaliseer je website en landingspagina

Als online retailer weet je natuurlijk al hoe belangrijk het is om je webshop goed te onderhouden. Alleen hoe kun je nu je webshop voorbereiden voor Black Friday? Allereerst is het optimaliseren van je webshop essentieel, zodat je de eventuele hoge verkeerspieken goed aan kunt. Zorg voor een lage laadtijd, en maak gebruik van caching. Maak daarnaast een speciale landingspagina waar je je interessantste Black Friday deals op zet, zodat je bezoekers die snel kunnen vinden.

Tip 2: Zet e-mailmarketing in

Het hebben van goede e-mailmarketingcampagnes is een must voor elk bedrijf. Tijdens de maanden van november en december is het zeer cruciaal om gebruik te maken van e-mailmarketingcampagnes, omdat veel consumenten tijdens Black Friday en de periode daarna veel aankopen doen. Je Black Friday e-mailcampagnes moeten vol interessante, relevante informatie staan, die ontworpen zijn om klanten enthousiast te maken voor je aanstaande deals en andere Black Friday-acties die je hebt ingepland voor je webshop.

Met ons e-mailmarketingpakket kun je eenvoudig campagnes opzetten. Om de conversie te verhogen, kan ons pakket de e-mail afleveren het meest gunstige tijdstip voor elk van je klanten. Ook kun je A/B-tests inzetten om verschillende versies van je campagne te testen. Ons pakket is voor 300 mails per dag gratis.

Tip 3: Gebruik de juiste zoekwoorden

Door seizoensgebonden-zoekwoorden en eerdere Black Friday-winkeltrends te ontdekken, kun je die inzetten om je SEO-strategie daarmee te verbeteren. En dat betekent niet dat je overal "Black Friday 2021" of "Black Friday-deals" moet gaan gebruiken in je teksten. Het beste is om te focussen op longtail-zoekwoorden, bijvoorbeeld in je productomschrijvingen en op elke landingspagina. Google heeft een aantal zoekwoorden tools om je hierbij te helpen, waaronder Google's Keyword Planner en Google Trends. Je kunt het succes van je SEO-strategie volgen met Google Analytics en pixels.

Tip 4: Betaalde advertenties maken

Hoewel organisch verkeer de beste manier is om hoog te scoren op Google, kunnen betaalde advertenties ook zeer goed werken voor de marketing rondom Black Friday. De aanloop naar het Black Friday-weekend is een uitstekende gelegenheid om een snelle boost te krijgen voor meer verkeer op je webshop, dus maak hier zeker gebruik van!  

Tip 5: Het opbouwen van je mailinglijst

Formulieren waarop bezoekers hun e-mailadres moeten invullen om toegang te krijgen tot speciale aanbiedingen, kortingen, vroege uitnodiging tot de uitverkoop en andere acties kunnen klanten aanmoedigen om zich aan te melden. Gebruik daarvoor een krachtige call-to-action en krachtige afbeeldingen ter ondersteuning. Zo bouw je relatief eenvoudig en snel een mailinglijst op, die je ook na het Black Friday-seizoen kunt blijven gebruiken.

Succes met Black Friday! Heb je over deze blogpost nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan voor je klaar.

Klik hier voor contact