Wat betekenen al die knopjes aan de bovenkant van mijn bestandsbeheer?

Wat betekenen al die knopjes aan de bovenkant van mijn bestandsbeheer?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Met het bestandsbeheer ('File Manager' als cPanel in het Engels ingesteld staat) kun je bestanden en mappen toevoegen, bekijken en verwijderen.

Hoe kom ik bij bestandsbeheer?
Je kunt bij je bestanden komen door op Bestandsbeheer (of File Manager) te klikken.
 

Nu we weten hoe we bij de bestanden moeten komen. Nu een rondleiding binnen het bestandsbeheer.

Bestand

Met deze knop kun je een bestand aanmaken.

Er verschijnt een pop-up waarin je de naam kunt aangeven. Vervolgens heb je de optie om te kiezen waar het bestand wordt aangemaakt. Klik op Create New File om het bestand aan te maken.

Map

Met deze knop kun je een map aanmaken.

Er verschijnt een pop-up waarin je de map een naam kunt geven. Vervolgens heb je de optie om te kiezen waar deze map wordt aangemaakt. Klik op Create New Folder om de map aan te maken.

Kopiëren

Met deze knop kun je een bestand kopiëren

Er verschijnt een pop-up waar je kunt aangeven waar je het bestand naar toe wilt kopiëren. Klik op Copy File(s) om het bestand te kopiëren.

Verplaatsen

Met deze knop heb je de optie om een bestand te verplaatsen.

Er verschijnt een pop-up waar je kunt aangeven naar welke map je het bestand wilt verplaatsen. Klik op Move File(s) om het bestand te verplaatsen.

Uploaden

Met deze knop heb je de optie om bestanden te uploaden. 

Wanneer je op deze knop klikt, wordt je doorgestuurd naar een nieuw tabblad waar je bestanden kunt uploaden. Je kunt bestanden op het vak slepen, of je kunt met de 'Bestand selecteren' knop een bestand op je computer selecteren.

Je kunt helaas geen volledige mappen in 1 keer uploaden. Wel kun je een zip of tar bestand uploaden en deze uitpakken op de server.

Downloaden

Met deze knop kun je een geselecteerd bestand downloaden.

Verwijderen

Met deze knop kun je een bestand verwijderen.

Er verschijnt een pop-up waarbij je kan aangeven als je het bestand volledig wilt verwijderen door de prullenbak over te slaan. Als je dit niet doet, komt het bestand 30 dagen in de prullenbak te staan, dit telt eerst nog mee voor je schijfruimte. Klik op Confirm om het bestand te verwijderen.

Naam wijzigen

Met deze knop heb je de mogelijkheid om de naam van een map/bestand aan te passen. 

Er verschijnt een pop-up waarbij je de naam kunt veranderen. Klik op Rename File om de naam te wijzigen.

Bewerken

Met deze knop kun je een bestand bewerken,

 wanneer je hier op klikt, opent er een nieuw tabblad met een editor. Breng hier je wijzigingen aan en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

HTML-editor

Met deze knop kun je gemakkelijk een HTML-bestand bewerken,

Selecteer het .html bestand en klik op HTML-editor. Er opent en nieuw tabblad met een editor, als je op Broncode klikt krijg je de code te zien. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Rechten

Met deze knop kun je de rechten van een bestand/folder wijzigen.

 Wat kun je hier precies mee? Er opent een pop-up waarbij je de rechten kan wijzigen. Klik op Change Permissions om de wijzigingen aan te brengen.

Weergeven

Met deze knop kun je gemakkelijk een bestand inzien. 

Selecteer eerst een bestand en druk vervolgens op deze knop, een nieuw tabblad wordt geopend waarin je de content van het bestand kunt inzien.

Extraheren

Met deze knop kun je een .zip bestand uitpakken. 

Selecteer het bestand en klik op deze knop. Vervolgens krijg je een pop-up te zien waarin je kan kiezen in welke folder je het wilt uitpakken. Klik op Extract File(s) om het bestand uit te pakken.

Comprimeren

Met deze knop kun je een bestand comprimeren (inpakken in een zip bestand).

Selecteer een bestand/folder en klik op deze knop. Vervolgens krijg je een pop-up te zien, hier kun je kiezen voor het compressietype en waar je het gecomprimeerde bestand wilt plaatsen. Klik op Compress File(s) om het bestand/folder te comprimeren.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.