Domeinnamen in mijn hostingpakket.

Domeinnamen in mijn hostingpakket.


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Met deze tool kan je bekijken welke domeinnamen (addon domeinen, alias domeinen en subdomeinen) er allemaal gekoppeld zijn aan het hostingpakket.

Hoe voeg ik een domeinnaam toe aan mijn hostingpakket?

Dan verwijs ik je graag door naar de volgende hulpartikelen. Let op: cPanel noemt 'Addon' domeinen in het Nederlands 'Extra' domeinen, indien jouw cPanel in het Nederlands ingesteld is.

Wat is het verschil tussen een Addon, Alias of Subdomein?

Het verschil tussen een alias en een addon domein is simpelweg wat je er mee kunt. Een Alias domein kun je alleen doorverwijzen naar een bestaande website, en een Addon/Extra domein kun je gebruiken om een losse website op te bouwen. Met beide type domeinen kun je mailen, daar zitten verder geen restricties op.

Een Alias domein kies je als je een nieuwe domeinnaam wilt koppelen aan een bestaande website. Bijvoorbeeld, naast voorbeelddomein.nl registreer je ook voorbeeld-domein.nl. Je voegt hem toe als Alias, zodat je voorbeeld-domein.nl door kunt verwijzen naar voorbeelddomein.nl. Een Alias domein is altijd gekoppeld aan de public_html.

Wil je een aparte website bouwen op voorbeeld-domein.nl, dan voeg je hem toe als Extra/Addon domein. De domeinnaam krijgt dan een eigen mapje, waar een Alias domein altijd aan de public_html gekoppeld wordt.

Een subdomein is een domein wat onder een bestaand domein hangt; zoals bijvoorbeeld 'sub.domein.nl'. Net als een Extra domein kun je op een subdomein een losse website maken.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.