Hoe en waar upload ik mijn website?

Hoe en waar upload ik mijn website?

Gefeliciteerd! Je hebt een plekje op het internet om je website te plaatsen. Maar hoe nu verder?

We gaan er vanuit dat je al website bestanden hebt die je graag wil uploaden naar je domein om je website zichtbaar te maken op het internet. Dat gaan we hier uitleggen.

Om bestanden vanaf je computer te uploaden heb je het programma Filezilla nodig, je kan dit via google wel vinden. Hoe je het instelt vind je hier: https://www.xxlhosting.nl/handleidingen/97-hoe-stel-ik-mijn-ftp-programma-in

Maar dan ben je binnen op de server en dan? Waar moet je nou je bestanden neerzetten? Wat je eerst moet weten is: Is de website voor je hoofddomein of voor een extra website domein in je pakket?

Zie eerst even ons item over inloggen op cPanel als je nog niet bent ingelogd: https://www.xxlhosting.nl/handleidingen/33-hoe-log-ik-in-op-cpanel

1. Indien het om je hoofddomein gaat kan je alle bestanden uploaden in de map "public_html" Als het niet om je hoofddomein gaat dan ga je door naar stap 2. Maar weet je eigenlijk niet of het je hoofddomein is? ga dan ook door naar stap 2.

2. Als het om een extra website domein gaat moet je eerst in cPanel kijken aan welke map je domein is gekoppeld.

3. In cPanel ga je naar het Domeinen icoon. Je krijgt hier een overzicht van alle domeinen inclusief je hoofddomein.

4. Je extra website domein kan gekoppeld zijn aan een map in de public_html of in de beginmap die we home noemen. De public_html map staat in de home map. De home map is de map waarop je binnenkomt in Filezilla.

5. Kijk in het overzicht naar de kolom basismap. In onderstaand screenshot zie je wat test domeinen uit 1 van onze testaccounts. Je ziet dat 1 van de domeinen gekoppeld is aan een map in de public_html en de ander aan een map direct in de home map.

6. Bij stap 5 heb je kunnen ontdekken aan welke map je domein gekoppeld is. Staat er simpelweg alleen public_html dan is je domein het hoofddomein of een alias en upload je je website bestanden in de public_html. Je upload altijd de bestanden naar de map die je ziet staan bij Basismap.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.