PHP-versie en modules aanpassen

PHP-versie en modules aanpassen


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


PHP is een programmeertaal waarmee veel websites gemaakt zijn, bijvoorbeeld alle WordPress sites. PHP brengt jaarlijks een nieuwe versie uit, welke we ook zo snel mogelijk beschikbaar maken. De PHP-versie en modules zijn via cPanel gemakkelijk te configureren.

PHP-versie aanpassen

Begin door op Select PHP Version te klikken.

Achter Current PHP version staat de versie die nu actief is. Als je hier op klikt, komt er een drop down menu. Selecteer hier welke PHP-versie je wilt gebruiken.

Vergeet niet om hierna op Set as current te klikken.

```

PHP-modules aanpassen

De modules kun je aanpassen door in het moduleoverzicht de module te selecteren.

Het is raadzaam om niet meer modules dan nodig te activeren. Als je te veel modules activeert, dan moeten die allemaal ingeladen worden en wordt PHP dus trager.

Let op! Er bestaat een kans dat je website nu niet meer werkt. Vaak kun je dit oplossen door je database(s) te repareren. Hoe je dat doet vind je in het volgende help item
Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.