Hoe kan je een groot .sql bestand importeren?

Hoe kan je een groot .sql bestand importeren?

Een .sql bestand is het bestand die je krijgt als je een database exporteert. In dit bestand zit de structuur en de inhoud van de database. Als je bijvoorbeeld je database verhuisd, dan heb je een export van de database nodig en dat is het .sql bestand. Een .sql bestand wat groter is dan 50 MB word als een "groot .sql bestand" gezien, en dan moet je het bestand via de terminal/command line importeren. `In deze handleiding leg ik uit hoe je dat moet doen.

1. Log in op cPanel. Ben je dat nog niet? Klik dan hier.

2. Ga naar "Bestandsbeheer" of als je cPanel in het engels hebt "File manager".Featured

3. Upload in bestandsbeheer het .sql bestand.Featured

4. Nu kan je naar de "Terminal" van cPanel.Featured

5.  1. Voer dit commando uit in de terminal: "mysql -u username -p database_name < file.sql" Hier moet je wel het een en ander veranderen:

"username" moet de database gebruikersnaam zijn. "database_name" moet de database naam zijn. "file.sql" moet het jouw .sql bestand zijn. 

(Weet je deze gegevens niet, kijk dan onder deze stap)

2. Zodra je dit commando hebt uitgevoerd word er om een wachtwoord gevraagd. Je moet hier het wachtwoord van de database gebruiker invullen.
Featured
Weet je de gegevens niet die je bij stap 5 moet invullen? Volg dan deze stappen:


1. Ga naar "Bestandsbeheer" of als je cPanel in het engels hebt "File manager".

2. Hier vind je de naam van het .sql bestand die je hebt geupload. Featured

3. Ga in cPanel naar "MySQL-databases"Featured

4. Hier vind je de informatie die je nodig hebt.

Image Caption

 5. Weet je het wachtwoord van de database gebruiker niet? Dan kan je het hier aanpassen. Let op! Als je het wachtwoord aanpast, dan moet je het ook weer aanpassen in bepaalde bestanden! Moet je toch deze stap doen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je hier graag bij. 


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.