DNS van mijn domein aanpassen

DNS van mijn domein aanpassen

Wat is DNS?

DNS (Domain Name System) is het systeem dat ervoor zorgt dat jouw computer weet naar welke server op het internet een aanvraag moet worden verstuurd, wanneer je een domeinnaam gebruikt om een website te vinden. Dit gaat op basis van IP-adressen. DNS helpt je computer om het correcte IP-adres bij een domeinnaam te vinden. Het IP-adres dat hieruit naar voren komt, wordt vervolgens door netwerkprotocollen gebruikt om een aanvraag via de juiste route over het internet te sturen.


Wat voor DNS records zijn er?

  • A-record: Een A-record vertaald een naam naar een IP-adres, deze wordt het meeste gebruikt. 
  • AAAA-record: Deze vertaald een naam naar een IPv6-adres.
  • CNAME-record: Een CNAME-record maakt een alias aan voor een andere domeinnaam, die DNS opzoekt. Dit is bijvoorbeeld handig als je meerdere CNAME-records naar 1 A-record verwijst om DNS-onderhoud te eenvoudigen. 
  • MX-record: Met een MX-record kun je de inkomende e-mail van een domein naar een specifieke server sturen.
  • TXT-record: Een TXT-record bevat tekstinformatie die verschillende services kunnen lezen. TXT-records kunnen bijvoorbeeld gegevens specificeren voor de SPF-, DKIM- of DMARC-e-mailverificatiesustemen. 
  • SRV-record : Een SRV-record (of Service-record) kan worden gebruikt om via DNS te achterhalen welke server een bepaalde service levert voor een domein. 


Hoe pas ik mijn DNS records aan?

  1. Klik op de Zone editor.
  2. Klik achter het domein op Beheren.
  3. Om een DNS record toe te voegen klik je op Record toevoegen, je krijgt vervolgens een nieuwe entry te zien. 
  4. Vul de juiste gegevens in en klik vervolgens op Record toevoegen om je DNS zone op te slaan. Het kan 2-24 uur duren voordat een DNS record actief wordt. 

Ben je niet zeker wat je moet aanpassen? Neem dan contact op met de beheerder.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.