E-mail instellen in Gmail webmail

E-mail instellen in Gmail webmail

Als je een actieve gebruiker van de Gmail webmail bent, dan wil je waarschijnlijk graag alles vanuit dezelfde omgeving blijven gebruiken. Dat kun je doen door e-mail te laten doorsturen naar Gmail, maar het is beter om Gmail de e-mail rechtstreeks op te laten halen.

Situatie met forwarder

Hieronder zie je een schets van de situatie als je een forwarder instelt. E-mail wordt afgeleverd vanuit het internet op onze server, nadat het door het spamfilter gescand is. Vervolgens wordt het e-mailtje opnieuw verstuurd, maar dit keer naar Gmail. Hiervoor gaat het mailtje nog door 2 spamfilters, voordat ze in je Gmail-inbox aankomen. Spamfilters worden echter steeds strenger; waardoor forwarders niet altijd even betrouwbaar meer zijn.


Situatie wanneer e-mail opgehaald wordt
Wanneer Gmail de e-mail rechtstreeks ophaalt, benaderd Gmail de mailbox rechtstreeks en wordt een mail niet meer via 2 spamfilters als forwarder verstuurd. Dit zorgt voor een betrouwbaardere en snellere aflevering, het is alleen een paar stappen extra om in te stellen.


Mailbox instellen op Gmail

1. Maak een e-mailadres aan als dit nog niet gedaan is. Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen: https://www.xxlhosting.nl/handleidingen/217-hoe-maak-ik-een-email-account-aan

2. Verzamel de benodigde logingegevens. Allereerst heb je uiteraard inloggegevens nodig om je e-mail in te stellen. Deze kun je vinden op xxlhosting.nl/login – vul hier je domeinnaam in, en je krijgt alle mailservergegevens die je nodig hebt.

Naast deze mailservergegevens heb je ook nog het wachtwoord van je mailbox nodig. Ben je deze vergeten? Stel deze dan eerst opnieuw in, hiervoor kun je een handleiding vinden op onze website.

3. Open Gmail. Klik vervolgens eerst op het tandwieltje rechstbovenin, en kies daarna voor 'Alle instellingen'.

4. Kies hier voor Accounts en import en klik vervolgens op Een e-mailaccount toevoegen.

5. Vul het e-mailadres in en klik op Volgende6. Kies hier voor E-mail importeren uit mijn andere account (POP3) en klik op Volgende

7. Vul de gegevens in zoals in het screenshot. Een aantal dingen om extra op te letten:
- De gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres: dus in dit geval 'info@hostinghandleiding.nl'
- De POP-server is mail.jouwdomein.nl
- De poort is 995 in plaats van 993
- Vink aan dat een kopie van opgehaalde berichten op de server blijven. Hierdoor wordt je e-mail als het ware geback-upt bij ons.
- Vink SSL-beveiliging aan.

Eventueel kun je een bericht van de mailbox labelen, zodat je weet dat het een mail uit de mailbox bij ons is. Als je alles juist hebt ingevuld, klik je op Account toevoegen

8. Het e-mailaccount is nu ingesteld om e-mail op te halen. Als je niet uitgaand wilt mailen met dit adres, dan ben je klaar en kun kiezen voor Nee. Indien je wel wilt mailen met je domeinnaam, ga dan verder.

9. Vul hier de naam in die de ontvanger ziet als hij een mailtje van je ontvangt. Laat het Beschouwen als alias vinkje aangevinkt.

10. Vul hier net als in stap 7 de juiste gegevens in. Als e-mailserver houd je 'mail.jouwdomein.nl' aan, gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres en het wachtwoord is hetzelfde wachtwoord. 

11. Voer de gevraagde verificatie uit. Je hebt in de mailbox een mailtje ontvangen van Google met daarin een code/link. Als je deze hebt ingevuld, ben je klaar en kun je mailen met Gmail.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.