E-mail instellen op Outlook 2016

E-mail instellen op Outlook 2016

Hoe stel ik mijn mail in op Outlook 2016?

Weet je niet welke gegevens je nodig hebt om je mail in te stellen? Ga dan naar de volgende link: Logingegevens opvragen, vul hier je domeinnaam in om de benodigde gegevens op te vragen.

Er zijn 2 manieren om je mail in te stellen op Outlook 2016, je kunt Outlook het voor je laten doen of je kunt het handmatig instellen. Als het automatisch niet lukt, dan kun je het dus altijd nog handmatig instellen.

Automatische configuratie


  1. Open Outlook en klik linksboven op Bestand.


2. Klik onder Accountgegevens op Account toevoegen.


3. Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je je e-mail gegevens kan invullen. Vul je gegevens in en klik op volgende, outlook zal dan automatisch op zoek gaan naar de juiste server gegevens en deze voor je instellen. Wanneer hij klaar is druk je op voltooien.


4. Klik vervolgens op Voltooien.

Nu is je e-mail account automatisch ingesteld, je kunt nu beginnen met mailen. Is het niet gelukt op deze manier? Kijk dan hieronder hoe je handmatig Outlook kunt configureren.Handmatige configuratie

  1. Open in Outlook het tabblad Bestand.


2. Klik onder Accountgegevens op Account toevoegen.


3. Kies in het volgende scherm voor Handmatige instelling of extra servertypen.


4. Kies dan voor POP of IMAP.


5. Druk op Volgende >, je komt nu in een scherm waar je je e-mail/server gegevens kan invullen. De volgende stap is om op Meer instellingen ... te drukken.


Voor IMAP en POP3 zijn de server instellingen hetzelfde, als je met POP3 wilt werken moet je dit wel bij Type account aangeven.


6. Navigeer in het volgende scherm naar het tabblad Server voor uitgaande e-mail, vink hier de optie Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan.


7. Als volgende stap navigeer je naar het tabblad Geavanceerd, hier moet je de onderstaande gegevens overnemen. Als je met POP3 werkt noteer je de volgende gegevens:

Inkomende e-mail (POP3): 995

Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Uitgaande e-mail (POP3): 465

Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL


8. Klik vervolgens op OK om de instellingen op te slaan.


9. In het volgende scherm op Volgende > om het e-mail account te testen, wanneer dat klaar is kun je op Sluiten klikken.


10. In het volgende scherm klik je op voltooien om het instellen van je mail adres af te ronden.


Je ziet het e-mailaccount nu terug in je overzicht. Je kunt nu beginnen met mailen!

Mochten er nog vragen zijn kan je altijd bij onze support terecht. Door op het praat ballonnetje te klikken in het dashboard kan je een chat met ons starten.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.