MailXXL serverinstellingen aanpassen in Gmail op Android

MailXXL serverinstellingen aanpassen in Gmail op Android

In deze HelpDoc leg ik je uit hoe je je serverinstellingen kunt aanpassen in Gmail op Android. De nieuwe instellingen kun je vinden op xxlhosting.nl/login.

Let op! In de screenshots en GIF'jes gebruiken we een andere mailserver dan jou! Gebruik xxlhosting.email als mailserver!

Stap 1. Navigeer naar de instellingen

Open Gmail. Klik linksboven op de 3 streepjes om het menu te openen. Onderaan het zijmenu vindt je een knopje "Instellingen". Klik in de instellingen op het emailaccount dat je wilt aanpassen. Klik vervolgens op "Instellingen inkomende mail".

Stap 2. Wijzig de serverinstellingen voor inkomende mail

Vul hier de nieuwe naam van de server in, xxlhosting.email Mocht de poort nog niet op "993" staan, zet deze daar dan gelijk ook op, en vink SSL/TLS aan.Stap 3: Wijzig de serverinstellingen voor de uitgaande mail

Na het instellen van de serverinstellingen voor inkomende mail, moet je uiteraard ook de serverinstellingen voor de uitgaande mail aanpassen in xxlhosting.email. Dat doe je in het vakje hieronder. Hier gebruik je poort 465, en ook weer SSL/TLS.

Stap 4: Testen

Als laatste is het verstandig om even voor de zekerheid te testen of alles werkt, stuur bijvoorbeeld een testmailtje. Mocht dat niet werken, controleer dan alle instellingen voor de zekerheid nogmaals. Mocht dat ook niet werken, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Help! Het werkt niet. Wat nu?

Geen paniek, onze support helpt je graag met het oplossen van je probleem. Voordat je dat doet, kun je eerst wel een aantal dingen proberen om vast te stellen wat het probleem is.

Kijk eerst of je nog wel de webmail kunt bereiken, op xxlhosting.email, of anders door naar mailxxl.nl/webmail te gaan. Als je die niet kunt bereiken is het een IP blokkade. Neem hiervoor contact met ons op.

Mocht je die wel gewoon kunnen bereiken, neem dan ook contact met ons op. Dan helpen we je graag verder! Je kunt ons bereiken op xxlhosting.nl/contact


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.