Spam via contactformulier; hoe los ik het op?

Spam via contactformulier; hoe los ik het op?

Het komt erg vaak voor dat er een onveilig contactformulier wordt gebruikt voor spam. Als dit bij jouw website die op ons platform staat gebeurd, dan krijg je een mailtje met de mededeling dat jouw hostingpakket is geblokkeerd. Maar hoe los je het op? In dit artikel vertel ik je daar meer over!

  1. Login op cPanel, weet je niet hoe? Klik dan hier.
  2. In het cPanel ga je naar het kopje Bestandsbeheer.Featured
  3. Klik vervolgens op 'Public html' en klik 1x op '.htacces', klik vervolgens op 'Bewerken'. Dan komt er een venster omhoog waar je op "Edit" kan klikken.
  4. Als je daar op klikt kom je in het volgende venster, daar zie je 'Deny from all' en mogelijk ook 'allow from (ip adres)' staan. Die 2 regels kan je verwijderen zodat je weer bij de website kan.
deny from all
allow from jouw-IPadres     

Nu dat je weer bij de website kan komen is het nog belangrijk om je website te beveiligen. Dit kan je doen door het contact formulier te verwijderen of door er een Recaptcha op te zetten. Weet je niet hoe je een Recaptcha kan toevoegen? Klik dan hier.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.